03 Ekim 2014 08:02

Hollanda Meclisi Irak'a asker gönderme kararını kabul etti

Hollanda'da, IŞİD örgütüne karşı ABD önderliğindeki koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla Irak'a asker gönderme kararı, meclisin onayı ile kabul edildi.

Hollanda Meclisi Irak\'a asker gönderme kararını kabul etti
Paylaş

Hollanda'da, IŞİD örgütüne karşı ABD önderliğindeki koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla Irak'a asker gönderme kararı, meclisin onayı ile kabul edildi.

Meclis görüşmeleri öncesi siyasi partilerin dışişleri temsilcilerinden oluşan komisyon ve hükümetin bakanlar kurulu üyeleri bir araya gelerek partilerinin görüşlerini açıkladı. Daha sonra Hollanda Temsilciler Meclisi'nde oylamaya geçildi. Başbakan Mark Rutte'nin de hazır olduğu oylamada 150 kişilik Hollanda Temsilciler Meclisi milletvekillerinden Sosyalist Parti (SP) ve Hayvanlar Partisi'nden (Partij voor Dieren) 17 milletvekili ret oyu kullandı. Karar 133 oyla kabul edildi.

Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, oylamanın tarihi bir olay olduğunu öne sürdü. Timmermans, bu onayın sadece Irak için olduğunu, Suriye'ye müdahale için durumun farklı olduğunu ifade etti. Hollanda Başbakanı Mark Rutte de bu misyonun sadece Irak için olduğunu tekrarladı. Başbakan Rutte, Suriye'deki insan hakları ihlalleri için uluslararası müdahalenin şart olduğunu söyledi. Rutte, "Suriye'ye müdahale için gerçekten gerekli karar BM kararı ile ancak olabilir. Fakat Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Rusya ve Çin'in tutumu bu müdahaleyi engellemektedir" dedi. (CİHAN)
 

ÖNCEKİ HABER

Tottenham: 1 Beşiktaş: 1

SONRAKİ HABER

Hong Kong yönetimi başkanı: İstifa etmeyeceğim, göstericilerle görüşülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...