02 Ekim 2014 22:11

HDP Selvi’yi gazeteci etiğine çağırdı

Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi’nin, CNN Türk haber kanalında yayınlanan “Ne oluyor?” programında, Diyarbakır HDP Milletvekili Altan Tan’a yönelik tehditkar ve hakaret içerikli ifadeler sarf ettiğini belirten Halkların Demokrasi Partisi, Selvi’yi gazetecilik etiğine çağırdı.

HDP Selvi’yi gazeteci etiğine  çağırdı
Paylaş

Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi’nin, CNN Türk haber kanalında yayınlanan “Ne oluyor?​” programında, Diyarbakır HDP Milletvekili Altan Tan’a yönelik tehditkar ve hakaret içerikli ifadeler sarf ettiğini belirten Halkların Demokrasi Partisi, Selvi’yi gazetecilik etiğine çağırdı.

HDP açıklamasında Selvi’nin Tan’a dair sarf ettiği “Sana haddini ben iyi bildiririm, otur yerine, Sen kimsin? ve Terbiyesiz” ifadelerini kullandığını hatırlattı ve şöyle dedi: Yaşananlar, Abdülkadir Selvi’nin halkın seçilmiş temsilcisine “Haddini bildirecek” ve itibarını sorgulayacak gücü nereden aldığı sorusunu sormayı zorunlu kılmaktadır.

Siyasi görüşü ve desteklediği siyasi parti ne olursa olsun, bir gazetecinin asıl görevi karşısında bulunan kişinin kendisini daha iyi ifade etmesini sağlamakken, karşısındakini tehdit ve hakaret yoluyla sindirmeye ve susturmaya çalışması kabul edilemez.

Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi ve Köşe Yazarı Abdülkadir Selvi’yi gazetecilik etiği sınırlarına davet ediyor, herkesten ve her şeyden çok, haber alma özgürlüğüne hizmet etmeye çağırıyoruz.

Açıklamada, Selvinin, Altan Tan ve onu temsilcisi olarak seçmiş halka bir özür borcu olduğu da belirtildî. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

9 ay sonra işbaşı yapabildiler

SONRAKİ HABER

Süper Lig’de 5. hafta başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...