02 Ekim 2014 17:27

Fişleme skandalı ikinci kez Mecliste

Gazetemizin “Hacettepe Fişleme Enstitüsü” başlığıyla gündeme getirdiği fişleme skandalı bir kez daha Meclis gündemine taşındı.

Fişleme skandalı ikinci kez Mecliste
Paylaş

Gazetemizin  “Hacettepe Fişleme Enstitüsü” başlığıyla gündeme getirdiği fişleme skandalı bir kez daha Meclis gündemine taşındı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, “Üniversitede çalışan özel güvenlik elemanlarının öğrenci ve akademisyenler hakkında istihbarat toplamaları yasal görevleri olmadığı halde, bu işlerin yaptırılması, yetkiyi kötüye kullanmak ve yasaya aykırı değil midir?​” diye sordu.

Tüzel, Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biri olan Hacettepe Üniversitesinde akademik özgürlükler, bilimsel çalışmalar yerine üniversitedeki demokratik ve akademik özgürlüğün engellenmesinin kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Bakan Avcı’ya öğrencilerin polis fezlekesine göre numaralandırarak fişlenmesinin üniversiteye nasıl bir katkısı olacağını soran Tüzel, “Üniversitede faaliyet gösteren sol gruplar ve yayınları” adlı belgenin nasıl temin edildiğinin cevaplanmasını talep etti. Tüzel şu sorulara yanıt istedi:

* Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğünün görevleri arasında, üniversite bileşenleri olan öğrenci, akademisyenler hakkında istihbarat toplamak, hangi sendika, dernek ve siyasi partilerin hangi dergi ve gazetelerle bağı olduğunu araştırmak gibi bir görevi var mıdır?

* Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsünde öğrenci ve akademisyenlerin özel güvenlik şirketi elemanlarınca fişlendiği iddiaları doğru mudur?  Rektörlük durumdan haberdar mıdır? Sorumlular hakkında ne işlem yapılmıştır? (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bize de biraz özgürlük

SONRAKİ HABER

Bize somut şeylerle gelin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...