02 Ekim 2014 15:24

AOÇ sermayenin iştahını kabartıyor

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, Başbakanlık Sarayı, Ankara Bulvarı ve Ankapark gibi projelerle Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazilerinin bütünlüğünü tamamen yitirdiğini belirterek, AOÇ arazilerinin rant peşinde koşan sermayedarların iştahını kabarttığını vurguladı.

AOÇ sermayenin iştahını kabartıyor
Paylaş

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, Başbakanlık Sarayı, Ankara Bulvarı ve Ankapark gibi projelerle Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazilerinin bütünlüğünü tamamen yitirdiğini belirterek, AOÇ arazilerinin rant peşinde koşan sermayedarların iştahını kabarttığını vurguladı. Sevim, milyonlarca dolar harcanan Ankapark inşaatı ile kamunun zarara uğratıldığını dile getirdi.

Meslek örgütleri bugün Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesinde AOÇ Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı ve Ankapark Projesi hakkında ortak basın toplantısı düzenledi. ŞPO Ankara Şube Başkanı Emre Sevim zaman içerisinde Ankara’nın büyümesi ile AOÇ üzerinde rant baskısı oluştuğunu belirterek, “Bütün kayıplarına rağmen AOÇ, bugün hâlâ hızla betonlaşan Ankara için açık bir yeşil alan ve tarımsal üretimi alanı olma özelliklerini devam ettirmektedir” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in açıklamalarında Ankapark’ın yılda 10 milyon turist ağırlayarak Ankara ekonomisine katkı sunacağını iddia ettiğini hatırlatan Sevim, Gökçek’in bu iddiasının açık bir şekilde Ankaralıların aklıyla alay etmek olduğunu belirtti.

Ankapark projesinde kullanılan yapay geniş su yüzeylerinin yaşanan kuraklığı tetikleme riski taşıdığını belirten Sevim, Ankara Çayı’nın ıslah edilmeyerek yeni su yüzeyleri oluşturmasının büyük kamu zararı yaratacağı uyarısında bulundu. Başbakanlık Hizmet Binası ve Ankapark inşaatlarının hâlâ hukuka aykırı biçimde devam ettiğini belirten Sevim, Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

ODALAR ANKAPARK’A NEDEN KARŞI?

Yapılan açıklamada, AOÇ arazisinde inşaatı süren projeye ilişkin eleştiriler şöyle sıralandı:
- Hayvanat bahçesi yenileme alanı mutlak tarım arazisidir ve bu alanda tarım dışı kullanım yapılamaz.
- Ankapark Ankara’nın önemli açık yeşil alanlarından birisini işgal etmektedir ve bu durum üst ölçek plan kararlarına aykırıdır.
- Belediye öncelikli görev alanını terk ederek Ankapark’a milyonlarca dolar kaynak aktarması kamu kaynaklarının lüzumsuz ve verimsiz kullanılmasıdır.
- “Tema park”  olduğu iddia edilen Ankapark’ın teması belirsizdir. Üstelik AOÇ’nin tarihi kimliği de yok edilmektedir.
- Ankara ulaşım sistemi Ankapark’ın tamamlanmasıyla birlikte yeni bir yük altına girecek ve halihazırda yaşanan trafik sorunu kat be kat artacaktır. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yunus Eser davasında öğretmenlere suç duyurusu

SONRAKİ HABER

\'Size bunu yapanlar misliyle ödeyeceklerdir\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...