02 Ekim 2014 13:41

Cengiz Holding geri adım attı, halk kazandı!

Artvin’in Murgul ilçesinde Cengiz Holding'in kurmak istediği siyanür tesisine karşı ilçe halkı ve Cengiz Holding'e bağlı Eti Bakır İşletmeleri işçilerinin birlikte gösterdiği dayanışma ve eylemler sonuç getirdi.

Cengiz Holding geri adım attı, halk kazandı!
Paylaş

Yusuf YAVUZ

Artvin’in Murgul ilçesinde Cengiz Holding'in kurmak istediği siyanür tesisine karşı ilçe halkı ve Cengiz Holding'e bağlı Eti Bakır İşletmeleri işçilerinin birlikte gösterdiği dayanışma ve eylemler sonuç getirdi. 26 ve 29 Eylül tarihlerinde yapılan iki büyük eylemin ardından geri adım atan Cengiz Holding, dün yazılı olarak Murgul’da siyanürlü üretimde bulunmayacağını açıkladı.

17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sırasında ortaya çıkan konuşma kayıtlarında “Bu milletin a…. koyacağız” ifadeleriyle büyük tepki toplayan İş Adamı Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz Holding'e ’millet’ direniş dersi verdi. Özelleştirme kapsamında Artvin Murgul’daki Eti Bakır İşletmelerini 2006 yılında bedelinin çok altında bir fiyatla satın alan Cengize Holding, bölgeden çıkartacağı altın madenini ayrıştırmak için yeni tesis kurmasına olanak bulamayınca, tam bir ‘Ali Cengiz’ oyununa girişti. Artvin Cerattepe’de çıkartılacak altının ayrıştırılması için şirket bünyesinde bulunan Murgul’daki Eti Bakır bünyesinde siyanür tesisi kurmak isteyen Cengiz Holding, projeyle ilgili ÇED olumlu raporunu beklemeden geçtiğimiz ağustos ayında inşaat çalışmalarına başladı. Bu gelişmeden iş makinelerinin alana girmesiyle haberi olan Murgul halkı ise Cengiz Holdinge karşı isyan bayrağı açtı. İşçi-halk dayanışması sonuç verdi. Cengiz Holdinge bağlı Eti Bakır AŞ, halkın tepkisi üzerine siyanür tesisinden geri adım attığını yazılı olarak Murgul halkına duyurdu. Murgul halkı bu gelişmeyi horonlarla kutladı. Öte yandan 6 Ekim tarihinde Moğollar Grubunun da katılımıyla Murgul’da “Önce Hayat” temalı bir dayanışma konseri gerçekleşecek.
 

ÖNCEKİ HABER

Kurban paraları Rojava’ya

SONRAKİ HABER

Gözaltına alınan 13 öğrenci serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...