02 Ekim 2014 13:25

Emekçiler bayramlaştı: 'Tezkereye dur de'

Bir yanda Ortadoğu’da süren saldırılar, IŞİD, gericilik; diğer yanda zamlar, her gün giderek kötüleşen yaşam koşulları, güvencesiz çalışma... Bakırköy Belediyesine bağlı çalışan taşeron işçiler, bu atmosferde karşılayacakları Kurban Bayramı öncesi Atatürk Yaşam ve Spor Köyü kompleksi yemekhanesinde buluştu.

Emekçiler bayramlaştı: \'Tezkereye dur de\'
Paylaş

Bir yanda Ortadoğu’da süren saldırılar, IŞİD, gericilik; diğer yanda zamlar, her gün giderek kötüleşen yaşam koşulları, güvencesiz çalışma... Bakırköy Belediyesine bağlı çalışan taşeron işçiler, bu atmosferde karşılayacakları Kurban Bayramı öncesi Atatürk Yaşam ve Spor Köyü kompleksi yemekhanesinde buluştu. 80 civarında işçinin katıldığı bayramlaşmada Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube ve Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube yöneticileri ve işyeri temsilcileri de yer aldı.

Tüm Bel-Sen adına söz alan Faik Deli, işçi-memur ayrımı gözetmeden insanca yaşamak için birlikte mücadele ettiklerini dile getirerek Bakırköy Belediyesi taşeron işçilerinin mücadelesinin yanında yer alacaklarını dile getirdi. Mecliste görüşülen savaş tezkeresinin Ortadoğu ve Türkiye halklarına karşı bir girişim olduğu kaydeden Deli, bu tezkereye karşı mücadelenin tüm işçilerin ve emekçilerin görevi olduğunu dile getirdi.

Belediye-İş adına söz alan Ercan Gürünlü, işçi ve emekçilerin İŞİD vahşetine dur demesi gerektiğini söyledi. Tezkereye ve savaş politikalarına karşı birlik çağrısı yapan Gürünlü çalışan tüm işçilerin yaklaşan bayramını kutladı.

BELİRLEYİCİ OLAN İŞÇİNİN MÜCADELESİ

Sendikalarına üye olan taşeron BUYAŞ firması işçilerini de bilgilendiren Gürünlü, sendikaya üyeliklerin tamamlandığını, gerekli başvurular yapılarak sözleşme taslağının sunulduğunu belirtti. Güvencesiz çalışma, düşük ücret, ücret farklılıklarının en önemli sorunları olduğunu dile getiren işçiler de bu sorunların çözülmesini istediler. Sorunların ancak işçilerin sabırlı ve kararlı mücadelesiyle kazanılacağını belirten Gürünlü, sendikaların işçinin aynası olduğunu, işçilerin duruşunun sendikaların duruşunu belirlediğini kaydetti. İşyeri temsilcileri birliğin önemine dikkat çektiler.  (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

IŞİD’in canlı yayına yakalandığı bölge yasaklandı!

SONRAKİ HABER

EMEP\'lilere saldıran Türk Metal Şube başkanına hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa