02 Ekim 2014 13:12

Meslek örgütlerinden Gökçek'e: Laf yetiştirme gerekli önlemleri al

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan analizlerde Ankara suyunda arsenik tespit edilmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen meslek örgütleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökeçek’e “Artık laf yetiştirme halk sağlığı için adım at” dedi.

Meslek örgütlerinden Gökçek\'e: Laf yetiştirme gerekli önlemleri al
Paylaş

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan analizlerde Ankara suyunda arsenik tespit edilmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen meslek örgütleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’e “Artık laf yetiştirme halk sağlığı için adım at” dedi.

Ankara Tabip Odası (ATO), Kimya Mühendisleri Odası (KMO), Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubeleri bugün ATO toplantı salonunda ortak bir basın toplantısı düzenledi. ATO Başkanı Çetin Atasoy, Ankara suyunun halk sağlığı açısından tehlikesini her fırsatta dile getirdiklerini söyledi. Son zamanlarda artan ishal ve çeşitli rahatsızlıklar sonucu uyarıda bulunduklarını kaydeden Atasoy, uyarılarının dikkate alınmadığını belirtti. Son olarak Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan incelemeler sonucunda suyun sağlıksız olduğunun belgelendiğini hatırlatan Atasoy, “Her şey bu kadar netken hâlâ bu yazının ‘rutin’ bir yazı olduğu ileri sürülerek olayın ciddiyeti örtülmeye çalışılabilmektedir. Bu halkın aklıyla alay etmektir. Aslında rutin, yani olağan görülen Halk Sağlığı Kurumunun bu yazısı değildir. Neredeyse salgın boyutuna gelmiş bir durum olağan görülmekte, sıradanlaştırılmakta, toplum buna duyarsız hale getirilmek istenmektedir. Halkın sağlığının savunucuları olan bizler halk sağlığı sorunlarını sıradanlaştırmaya çalışan bu siyaset tarzının karşısında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Atasoy, bu konuda Gökçek’in laf yetiştirme gayretlerinden ziyade bir an önce halk sağlığı için gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Berkin Elvan eylemine katılan akademisyene terfi cezası!

SONRAKİ HABER

Yemek zammına karşı Mel Gibson’lu kampanya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa