02 Ekim 2014 12:47

Kobanê ile dayanışma sürüyor

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep İl Örgütü’nün yaklaşık bir aydır, “Savaş ve Katliama karşı Halklarla Dayanışmaya!” başlığı altında yürüttüğü yardım kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlar, Suruç’ta kriz masasına teslim edildi.

Kobanê ile dayanışma sürüyor
Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep İl Örgütü’nün yaklaşık bir aydır, “Savaş ve Katliama karşı Halklarla Dayanışmaya!” başlığı altında yürüttüğü yardım kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlar, Suruç’ta kriz masasına teslim edildi. Belediye ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)’nin oluşturduğu kriz masasına getirilen yardımlar, burada görevlilerce tasnif edilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Toplanan yardımları bölgeye götüren EMEP İl Yöneticilerinin de aralarında bulunduğu bir heyet, Kobanê sınırındaki gelişmeleri görüşmek üzere temaslarda da bulundu.

Şengal ve Rojava Halklarıyla dayanışmayı esas alarak örgütlenen kampanyada toplanan yardımların, IŞİD’in Kobanê’ye dönük saldırıları sonucu binlerce insanın yerinden olarak Suruç ve civar yerleşim yerlerine gelmek zorunda kalması nedeniyle Suruç’a götürülmesine karar verdiklerini belirten EMEP İl Yöneticileri; “Kampanyanın bununla sınırlı kalmayacağını ve her alanda Kobanê direnişini desteklemeye ve halklar arasındaki dayanışmayı örmeye devam edeceklerini” söylediler.

HALKLARIN UMUDU, DAYANIŞMA!

Kampanya boyunca temel ihtiyaçlara cevap verebilmek üzere bir çalışma yürüttüklerini ifade eden parti yetkilileri, amaçlarını şu sözlerle ifade ettiler: “Elbette öncelikle temel ihtiyaçların karşılanması noktasında, bölgeden de aldığımız bilgi doğrultusunda, hedefimiz bunları karşılamak oldu. Ama asıl önemlisi Şengal’de ve Rojava’da IŞİD çetelerinin saldırıları sonucu yerlerinden yurtlarından olan yüz binlerce insanın yaşadıklarını, onları buna mecbur eden savaşı ve bu savaşın kimler tarafından neden desteklendiğini anlatarak yanı başımızda olup bitene sessiz kalmamaktı. Genci, kadını, öğrencisi, işçisi, memuruyla bütün kesimlere bu halklarla dayanışmanın zorunluluğunu anlatmaktı. Ortadoğu’da insanlığı ortaçağ karanlığına sürüklemek isteyen çeteler ve bunları dolaylı ya da dolaysız destekleyen emperyalist güçlerle, onların taşeronu ülkelerin ortaya koyduğu kanlı tabloya karşı, halkların kardeşliğinden, barıştan yana bir umudu yaratabilmek için önemliydi bu dayanışmanın örülmesi. Bu bağlamda başta semtlerde, fabrikalarda, okullarda olmak üzere çok yönlü bir çalışma yürütüldü. Bundan sonra da bulunduğumuz her alanda dayanışmayı büyütmek üzere faaliyetlerimizi devam ettireceğiz.”

DERNEKLERDEN DE DESTEK GELDİ

Emek Partisi Antep İl Örgütü’nün başlattığı kampanyaya Nar Bilim Kültür Sanat Derneği, Düztepe Eğitim Derneği ve yöre derneklerinden de destek geldi.

Nar Sanat dört hafta süresince “yardımını al gel” çağrısıyla her hafta bir film gösterimi gerçekleştirdi. Savaşı, bölgeyi ve bölge halklarının yaşamını konu alan filmlerin yer aldığı program boyunca hem yardım toplandı hem de küçük söyleşiler düzenlendi.

Çepnililer ve Balyanlanlılar yöre dernekleri ile Düztepe Eğitim Derneği temsilcileri de, mahallelerde toplanan yardımların toplanma merkezi olması ve kendi çevrelerinde kampanyanın yaygınlaştırılması konularında kampanyayı desteklediler.  (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Tezkereye, işgale hayır!

SONRAKİ HABER

Berkin Elvan eylemine katılan akademisyene terfi cezası!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...