02 Ekim 2014 11:41

TİB, Ezgi Başaran’ın yazısını sansürledi

Radikal İnternet sitesi yazarı Ezgi Başaran’ın İstanbul Teknik Üniversitesi rektörü Prof. Mehmet Karaca hakkında 30 Eylül’de kaleme aldığı yazı, TİB’e olağanüstü yetkiler veren yeni İnternet yasasıyla engellendi.

TİB, Ezgi Başaran’ın yazısını sansürledi
Paylaş

Radikal İnternet sitesi yazarı Ezgi Başaran’ın İstanbul Teknik Üniversitesi rektörü Prof. Mehmet Karaca hakkında 30 Eylül’de kaleme aldığı yazı, TİB’e olağanüstü yetkiler veren yeni İnternet yasasıyla engellendi.

Ezgi Başaran’ın “Dingoların bilim dünyasından acıklı haberler” başlıklı yazısına TİB tarafından konulan 24 saatlik erişim engeline sosyal medyadan da tepki geldi. 30 Eylül tarihli yazı Radikal’in İnternet sitesine tıklandığında erişilemiyor.

Başaran, TİB’in kararını Twitter hesabında şu şekilde duyurdu: “TİB’e olağanüstü yetkiler veren İnternet yasasının ilk mağdurlarından biriyim. İTÜ rektörü 24 saatliğine yazıma erişimi durdurmuş. Bravo.”

İTÜ REKTÖRÜ İSTEDİ TİB ENGELLEDİ

Başaran, Mehmet Karaca’nın Soma katliamından 1 hafta önce, Soma Holding’in patronuna plaket verdiğini, Gezi pankartlarından çekinildiği için mezuniyet törenini iptal ettiğini ve Gezi’de hayatını kaybeden gençlerin anısına dikilen 30 fidanı bir bayram tatili vakti söktürdüğünü hatırlatıyordu.

Başaran “ öyle bir rektör düşünün ki” cümlelerini kullanarak İTÜ’nün verdiği kararları hatırlattı. Başaran’ın örneklerinden bazıları şöyle:

ÖYLE BİR REKTÖR DÜŞÜNÜN Kİ

-Öyle bir rektör düşünün ki… Pirinçler üzerinde (Mersin Limanı’nda ele geçirilmişti) araştırma yapan ve ‘GDO’ludur’ diye rapor veren Biyoteknoloji ve Genetik Araştırmalar Merkezi’nin itibarını sıfırladı. Çünkü Tarım Bakanı ‘Hayır o pirinçler GDO’lu değildir’ demişti. Bu demeci en kıymetli bilimsel veri kabul eden rektör üniversitesinin merkezini analizden çekti.
-Öyle bir rektör düşünün ki… Onlarca idari personeli sürgün etti, afiş asıyor diye öğretim görevlileri hakkında soruşturma başlattı.
-Öyle bir rektör düşünün ki… Doktoraları biten bir çok araştırma görevlisini işten attı. İlgili bölümleri ve fakülteleri bu araştırma görevlileri ile çalışmaya devam etmek istediğini söylemesine rağmen… Bu akademisyenler İstanbul idare mahkemesinde dava açtı ve bir ay önce kazandı. O mahkeme kararına göre üniversitedeki kadrolarına geri dönmeleri gerekiyordu. Evet bir kısmı döndü. Fakat iki araştırma görevlisi için mahkeme kararı olmasına rağmen göreve iadeleri yapılmıyor. Neden? Çünkü bu iki araştırma görevlisi, Hüseyin Mercan ve Aykut Tunç Kılıç rektöre göre hiç ‘makbul’ kimseler değil. Çünkü bu iki akademisyen rektörlüğün yukarıda saydığım uygulamalarını eleştiriyor ve daima öğrencilerinin yanında duruyor. O nedenle hukuksuz biçimde işsiz bırakılıyorlar. Ceza gibi, gözdağı gibi işsiz bırakılıyorlar.
Bu müthiş icraatlara imza atan rektör Prof. Mehmet Karaca’dır.Türkiye’nin en kıymetli üniversitelerinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi’ni yönetiyor ve hükümetin açtığı en ‘makbul’ üniversite yöneticisi yarışmasında birinciliği göğüslüyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Susuz TOKİ!

SONRAKİ HABER

Hüseyin Üzmez\'e sağlık raporuyla tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...