02 Ekim 2014 07:56

'Kürt sorununun çözümü Kobanê'de düğümlendi'

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Kürt sorununun çözümünün Kobanê’de düğümlendiğini belirterek, “Kobanê halkı da bunun farkındadır. 4 parça Kürt halkını birleştirme gibi bir tarihi görevi yapmıştır ve buna da layık olacaktır” diye konuştu.

\'Kürt sorununun çözümü Kobanê\'de düğümlendi\'
Paylaş

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Kürt sorununun çözümünün Kobanê’de düğümlendiğini belirterek, “Kobanê halkı da bunun farkındadır. 4 parça Kürt halkını birleştirme gibi bir tarihi görevi yapmıştır ve buna da layık olacaktır” diye konuştu.

ANF'nin yansıttığı habere göre Med Nuçe'ye konuşan Salih Müslim, “Kobanê’yi şantaj meselesi yapmak isteyenler var” ifadesini kullanarak, “Herkes şunu bilsin; Kobanê teslim olmayacaktır, Kobanê düşmeyecektir. Kobanê bütün Kürtlerin ne olursa olsun alnını açık bırakacaktır. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Halkımız, oradaki savaşçılar direnecektir sonuna kadar” dedi.

Türkiye sınırlarından Rojava’ya geçen IŞİD'im görüntülerine ilişkin Salih Müslim, Davutoğlu’nun “kimse bunu ispatlayamaz” sözlerine tepki gösterdi. Müslim, “sınırdan geçişleri herkes de biliyor. Sayın Davutoğlu tüm dünyanın gözleri önünde olan bir şeyi yalancı çıkaramaz. Onları doğru konuşmaya davet ediyoruz. Biz her zaman Türkiye’ye kardeşlik eli uzattık. Sınırın her iki tarafı da bizim halkımızdır. Herkesten önce sınır güvenliği bizi ilgilendiriyor. Ama elimizi uzattığımız yerden kalkıp bükmek yakışmaz” diye konuştu.

Salih Müslim, Davutoğlu’nun PYD’yi Suriye hükümetiyle işbirliğiyle suçlamasına da yanıt verdi.

Müslim, “Onlar rejimle sıkı fıkı dolaşırken biz mücadele halindeydik. Bu kadar insanımız şehit düştü, zindanlarda direndi. Onlar Halep’te Şam’da kardeşim diye kol kola gezerken biz o zaman bu rejimle mücadele ediyorduk. Gerçekleri herkes biliyor” dedi.  

Rojava halkının kendi topraklarına saldıranlara karşı savaştığının altını çizen Salih Müslim, tezkere ve tampon bölge konusunda da konuştu. Müslim, tampon bölge için bir kez daha "İşgal olarak sayarız” dedi.

“Tarihi günler yaşıyoruz. Hep beraber bu mücadeleyi vereceğiz” şeklinde konuşan Salih Müslim, barıştan yana olan herkesi Kobanê’yle birlikte olmaya çağırdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Karaman\'da yangın: Anne ve 3 çocuğu hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

\'Rehinelere karşılık 180 IŞİD\'li serbest bırakıldı\' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...