01 Ekim 2014 20:52

Bankaya dosya masrafı için "kasa haczi" koydurdu

Son 5 yıl içinde aynı bankanın değişik şubelerinden 70 bin TL'lik konut ve üç ayrı bireysel tüketici kredisi çeken Mehmet Kodalak, bankanın 'dosya masrafı' adı altında kendisinden kestiği 2 bin 213 TL'yi geri almak için icra takibi başlattı.

Bankaya dosya masrafı için \
Paylaş

Son 5 yıl içinde aynı bankanın değişik şubelerinden 70 bin TL'lik konut ve üç ayrı bireysel tüketici kredisi çeken Mehmet Kodalak, bankanın 'dosya masrafı' adı altında kendisinden kestiği 2 bin 213 TL'yi geri almak için icra takibi başlattı.

Avukatı aracılığıyla İcra Müdürlüğü'nden 'kasa haczi' aldıran Kodalak, bankanın adliyenin karşısında bulunan şubesine gitti. Şube yetkililerinden "1 saat içinde ödeme taahhüdü" alınca da şubeden ayrıldı.

Mehmet Kodalak, 2008 yılından 2013 yılına kadar aynı bankanın değişik şubelerinden konut ve üç ayrı bireysel tüketici kredisi çekti. Kodalak, 70 bin liralık krediler için kendisinden 'dosya masrafı' adı altında alınan 2 bin 213 liranın peşine düştü.
Gazetelerde 'dosya masrafı' adı altında kesilen paraların iade edildiğine dair haberleri okuyan Kodalak, bu paraların iadesi için avukat Ali Çezik'e vekalet verdi. Müvekkilinden kredi masraflarına ilişkin banka dekontlarını alan avukat Çezik, 'dosya masrafı' adı altında müvekkilinden kesilen 2 bin 213 liranın tahsili için 17 Temmuz'da İstanbul 35. İcra Müdürlüğü'ne başvurarak banka aleyhine icra takibi başlattı. Ancak banka, icra müdürlüğü aracılığı ile yollanan 'ödeme emrinde' kendisine tanınan 7 günlük yasal süre dolduğu halde ödeme yapmadı.

İKİNCİ GİDİŞİNDE 'KASA HACZİ' ALDIRDI

2 ay önce banka aleyhine olan alacağı kesinleştirdiği halde müvekkilinin alacağını tahsil edemeyen avukat Ali Çezik, bir kez daha icra müdürlüğüne başvurarak, bu kez memur vasıtasıyla bankaya gidilip 'kasa haczi' istedi. 35. İcra Müdürlüğü'nün 'kasa haczi' kararı vermesi üzerine, Mehmet Kodalak, avukatı Ali Çezik, icra memuru ve yediemin ile birlikte bankanın Çağlayan Şubesi'ne gitti. Avukat Çezik, müvekkilinin hesabına 1 saat içinde EFT yoluyla ödeme yapılacağı taahhüdünü tutanağa yazdırdıktan sonra, Kodalak ve beraberindekiler şubeden ayrıldı.

‘TÜRKİYE'DE BİR İLK’

Banka çıkışında gazetecilere açıklama yapan Ali Çezik, "Bankanın ödemediği borç için hacze gelmiştik. Şimdi fiili haciz yaptırmadılar ve borcu hemen ödeyeceklerini söylediler. Gün içerisinde icra hesabına EFT geçilecek. Bu şekliyle de bankanın direndiği borç bugün itibariyle de ödenecek oldu. Bu da Türkiye hukuk tarihinde belki ilk diye düşünüyorum. Bundan sonra, en azından böyle durumlarda bankalara veya büyük şirketlere bir ders olur. Hukuk herkese hukuktur" dedi. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Emekçiler savaş tezkeresine karşı sokaktaydı

SONRAKİ HABER

HDP heyeti İmralı\'dan döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...