01 Ekim 2014 18:45

251 askerin öldürüldüğü görüntüler yayınladı

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Felluce ilçesi yakınlarında görev yapan Irak ordusunun 6’ncı Bando 30’uncu Tugay Karargahı’na düzenlediği kanlı baskının fotoğraf ve görüntülerini yayınladı.

251 askerin öldürüldüğü görüntüler yayınladı
Paylaş

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Felluce ilçesi yakınlarında görev yapan Irak ordusunun 6’ncı Bando 30’uncu Tugay Karargahı’na düzenlediği kanlı baskının fotoğraf ve görüntülerini yayınladı. 251 Iraklı askerin öldüğü baskında, bazı askerlerin klor gazı yüklü tankerlerle düzenlenen saldırılarda gazdan zehirlenerek öldükleri öne sürülmüştü.

Felluce ilçesi yakınında bulunan el Secir ile el Saklaviye bölgelerinde görevli Irak ordusunun 6’ncı Bando 30’uncu Tugay Karargahı’na, 21 Eylül tarihinde IŞİD tarafından klor gazı içeren bomba yüklü tanklarla 2 intihar saldırısı düzenlendiği iddia edilmişti. Yerel kaynaklara göre, saldırıda 251 asker ölmüş, 118 asker de yaralanmıştı.

Baskın ardından Şiiler’in oluşturduğu Ulusal İttifak Üyesi Milletvekili Ali el Budeyri, IŞİD’in saldırıda klor gazı kullandığını iddia etmişti.

IŞİD, kanlı baskın ile sonrası karargahtaki gelişmelerin fotoğraflarını yayınladı. Fotoğraflarda saldırı ardından ölen askerler ile IŞİD’in çok sayıda tank ve silaha el koyduğu görülüyor. Fotoğraflarda ayrıca saldırı sonucu yanan çok sayıda tank ve askeri araç yer alıyor. (DHA)


 

ÖNCEKİ HABER

Biz sınırı geçerken asker izledi

SONRAKİ HABER

Afganistan’da intihar saldırıları: 7 ölü, 19 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...