01 Ekim 2014 17:51

Öğrenciler harçların kaldırılmasını istiyor

Üniversitelerin ikinci öğretim bölümlerinde okuyan öğrenciler harç ücretlerinin kaldırılmasını istiyor.

Öğrenciler harçların kaldırılmasını istiyor
Paylaş

Üniversitelerin ikinci öğretim bölümlerinde okuyan öğrenciler harç ücretlerinin kaldırılmasını istiyor.

2014-2015 öğretim yılı üniversite kayıtları, 1-5 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Örgün öğretim bölümlerine kayıtlarını yapan öğrenciler harç ücreti ödemedi ancak ikinci öğretim bölümlerine giden öğrencilerin kayıtları para karşılığında yapıldı. Üniversite harcını ödemek için çalışmak zorunda bırakılan İzmir 9 Eylül ve Ege Üniversiteleri öğrencileri duruma tepki gösteriyor.

HEM İŞ HEM OKUL

Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 4. sınıfta okuyan Baran Bulut, hazırlıkla birlikte bu yıl 5. kez harç parası ödüyor. Baran’ın cebinden her yıl 1154 lira çıkıyor. Hem harç parasını hem de yaşam giderlerini karşılayabilmek için çalışmak zorunda kalan Baran, “Sıradan bir kafede yarı zamanlı çalışmak bile insanı çok yoruyor. Öğrenci demek, sadece okula gitmek değil, öğrencinin kendini geliştirmesi lazım, okuması lazım, sosyal çevresi ile birlikte olması lazım. Bu yüzden en azından harçların kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Şükrü Şimdi de her yıl 962 lira harç parası ödüyor. Babasının inşaat işçisi olduğunu ve zaman zaman işsiz kaldığını anlatan Şükrü, kendisinin de çalışmak zorunda kaldığını söylüyor. Şükrü, örgün eğitimde olduğu gibi ikinci öğretimde de harç parasının kaldırılmasını istiyor.

KADININ İŞİ DAHA ZOR

Nur Okur ise Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi. Yıllık 1154 TL harç parası vermek zorunda kalan Okur, “Okul döneminde çalışıyorum garsonluk, animatörlük, stant görevlisi, anketörlük gibi işlerde cüzi rakamlarla çalıştırılıyoruz. Ben bir kadın olarak çok daha zorlanıyorum. Bir kadın olarak tacizlere ve psikolojik şiddette maruz kalmak çok yıpratıyor insanı” dedi. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Katliamın sorumluları sorgulanmalı’

SONRAKİ HABER

İmam hatip imzaları iletildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...