01 Ekim 2014 17:49

‘Katliamın sorumluları sorgulanmalı’

Adana'da 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma katliamını protesto etmek için iş bırakan ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından haklarında soruşturma açılan Petrol Ofisi İlkokulu’nda görevli öğretmenlerin ifadeleri alındı.

‘Katliamın sorumluları sorgulanmalı’
Paylaş

Adana'da 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma katliamını protesto etmek için iş bırakan ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından haklarında soruşturma açılan Petrol Ofisi İlkokulu’nda görevli  öğretmenlerin ifadeleri alındı.

Eğitim emekçilerinin, dün ifadelerinin alınmasıyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Adana Şubesi Başkanı Ahmet Karagöz, katliamı protesto eden emekçilerin değil, işçilerin ölümünden sorumlu olan patronların ve onları koruyan siyasilerin sorgulanması gerektiğini dile getirdi. “Sendikamızın kararının yanı sıra vicdanımızı yaralayan bu eylemlere katılmak insani bir tepki ve görevdir’ diyen Karagöz,  sendikal etkinlikler kapsamında göreve gitmemek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Danıştay kararları ve Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararı kapsamında yasal ve meşru olduğunun altını çizdi. Soma’yı unutmayacaklarını, güvenceli iş ve insanca yaşam hakkı için mücadeleyi büyüteceklerini belirten Karagöz, “İş cinayetlerinin artışına neden olan taşeron çalıştırma derhal yasaklanmalı, özelleştirildikten sonra seri cinayetlerle gündeme gelen tüm madenler derhal yeniden kamulaştırmalı” dedi.
(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İlaçlardaki katkı payı, eczacılarla hastaları birbirine düşürdü

SONRAKİ HABER

Öğrenciler harçların kaldırılmasını istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...