01 Ekim 2014 15:16

YPG, IŞİD'den ağır silahlar ele geçirdi

IŞİD'e karşı Rabia'da operasyon gerçekleştiren YPG savaşçıları ve pêşmergeler, örgüte ağır darbeler vurdu. Operasyon sonucunda Rabia kasabasının büyük kısmı YPG ve peşmerge güçlerinin kontrolüne geçti.

YPG, IŞİD\'den ağır silahlar ele geçirdi
Paylaş

IŞİD'e karşı Rabia'da operasyon gerçekleştiren YPG savaşçıları ve pêşmergeler, örgüte ağır darbeler vurdu. Operasyon sonucunda Rabia kasabasının büyük kısmı YPG ve peşmerge güçlerinin kontrolüne geçti.  Operasyon esnasında IŞİD'e ait 3 panzer, üzerinde 12,5 mm. Doçka silahının bulunduğu bir araç ve çok sayıda ferdi silaha YPG güçleri tarafından el konuldu.

ANHA'nın haberine göre, YPG savaşçıları ve pêşmergeler, dün iki koldan Rabia kasabasına yönelik başlatılan operasyonda IŞİD'e büyük darbe vurdu. Operasyon sonunda kasabanın büyük bir kısmının YPG savaşçılarının denetimine geçtiği belirtilirken, IŞİD'e ait çok sayıda ağır silaha da YPG tarafından el konulduğu bildirildi.

Operasyonda IŞİD'e ait 3 panzer, üzerinde 12,5 mm. doçka silahının bulunduğu bir araç, çok sayıda ferdi silah, bir adet RBG roketatar, bir adet BKC silahı ve çok sayıda askeri mühimmata YPG savaşçıları tarafından el konulduğu açıklandı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Darülbedayi ile 100 yıl daha...

SONRAKİ HABER

\'Bölge yeniden şekillenirken Türkiye seyirci kalmayacak\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...