01 Ekim 2014 14:49

Altın Portakal'dan 'sansür' açıklaması

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 'Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek' belgesel filminin gösterim listesinden çıkarılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Altın Portakal\'dan \'sansür\' açıklaması
Paylaş

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 'Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek' belgesel filminin gösterim listesinden çıkarılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Hülya Uçansu, Zeynep Özbatur Atakan ve Alin Taşçiyan’dan oluşan festival komitesi “Festival yönetimlerinin bu seçkiyi, özellikle halka açık ve ücretsiz yapılacak bir gösterim programına dahil etme kriteri, insan haklarını rencide etmeyecek, etik ve hukuki kriterleri karşısına almayacak olmasıdır. Filmlerin ön jüri tarafından seçilmesinde, izleme sürecine kimse dahil ya da müdahil olmamıştır.” dedi.

"Türk Ceza Kanunu'nun 125. ve 299. maddelerine aykırı ifade ve içerik ihtiva ettiği" gerekçesi ile gösterim listesinden çıkarılan filmle ilgi açıklma yapan festival komitesi açıklamasında “51. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni düzenleyen komitenin sansürcü bir zihniyete sahip olmadığı ve asla olamayacağı, seçtiği ön seçici kurul üyelerinden, açık ve şeffaf ön eleme sürecinden anlaşılmalıdır. Festivalin seçilmiş olan uzun metraj, belgesel ve kısa metraj kategorilerinde yer alan filmlere bakıldığında da bu konudaki tarafsızlık net bir şekilde görülecektir. Festival programına davet edilmiş olan, çok güçlü ve birçok farklı konunun işlendiği filmlerden oluşan diğer belgeseller, kısa ve uzun metrajlı filmlerin gösterimiyle beraber yönetimin herhangi bir temaya değil, sadece söz konusu kriterlere göre hareket ettiği, programımızda yer alan tüm filmler üzerinden anlaşılmaktadır.” İfadelerine de yer verdi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İnternet sitelerine yapılan baskın Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Darülbedayi ile 100 yıl daha...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...