06 Temmuz 2011 12:23

Ankara Toptancı Hali'nde 'Sağlık' yok!

Ankara Toptancı Hal’inde her gün binlerce kişinin ürün alıp, satmak için geliyor olmasına rağmen bir ambulansın bile bulunmaması işçiler ve esnafı isyan ettiriyor. Kalp krizi geçiren bir vatandaşın ölümü sonrasında hal çalışanları, yoğunluk ve trafik nedeniyle hal içerisine ambulansın girememesine ve tıbbi

Ankara Toptancı Hali'nde 'Sağlık' yok!
Paylaş
Suat İnal

‘AMBULANS BİLE GİREMİYOR’

“Arabanın bile Kasko’su var ama insanların sigortası bile yok” diyen çalışanlar Ankara’nın en yoğun merkezlerinden biri olan halin ilkel ve sağlıksız koşullarından dert yanıyor. Zaman zaman ciddi kazalar yaşandığını da aktaran işçiler, hal içindeki yoğun trafik ve sıkışıklık nedeniyle ambulansların giremediğini, ilk müdahalelerin yapılamadığını anlattılar. Daha iki gün önce kalp krizi geçiren vatandaşın ilk müdahalenin gecikmesi nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirten işçiler, bölgede polis noktasının bulunmasına rağmen herhangi bir sağlık kuruluşunun bulunmamasına anlam veremediklerini dile getirdiler.

‘HAL İÇİNDE TUVALET YOK’

“Bizim mesaimiz sabahın 2’sinde başlıyor, hiçbir güvencemiz yok, Allah’a emanet yaşıyoruz” diyen bir hal işçisi, kendilerine bir tuvaletin bile çok görüldüğünü, ihtiyaçlarını kamyon aralarında gidermek zorunda kaldıklarını söyledi. Hal yakınında paralı bir cami tuvaleti bulunduğunu anlatan işçi,  “Her defasında 1 TL ödemek bile dar gelirli çalışanları düşündürüyor” dedi. Hal bölgesinin hiç yıkanmadığını da söyleyen işçi, acil olarak bir sağlık ocağı ve hal içerisinde bir tuvalet istediklerini ifade etti. Hal bölgesinin dar olduğunu belirten bir başka işçi yaşanan sıkışıklıklar nedeniyle zaman zaman ciddi kavgalar yaşandığını anlatarak, hal bölgesinde denetim yapılmadığını belirtti.

‘SAĞLIK KURULUŞU İSTİYORUZ’

Ankara Toptancı Hal Çalışanları Derneği Başkanı Günay Bolat da, halde 1700 civarında işçi çalıştığını, işçilerin güvencesiz olduğunu söyledi. Bolat, meydana gelen kazalar sonrasında hiçbir kurumdan destek alamadıklarından yakındı. Bolat, kalp krizi sonrası meydana gelen ölüme ilişkin olarak ise, “Bu kadar yoğunluğun yaşandığı Ankara’nın gözbebeği bir yerde bir sağlık kuruluşunun bulunmamasını anlayamıyorum” dedi. Ankara Toptancı Halinin ekonomik olarak Ankara’ya önemli bir katkısı olduğunu belirten Bolat, ne Ankaralıların ne de hal çalışanları ve esnafının böyle ilkel bir toptancı halini hak etmediklerini kaydetti.

Yetkililere de seslenen Bolat, toptancılar halinde bundan sonra yaşanacak kazalara zamanında müdahale edilebilmesi için bir sağlık kuruluşu talep ettiklerini ifade etti. Seçim dönemlerinde siyasetçilerin oy almak için kendileri ziyaret ettiklerini de anlatan Bolat, kendilerinin bir sıkıntıları olduğunda ise siyasetçileri yanlarında göremediklerinin altını çizdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bırakın kâr değil bilim yaşasın!

SONRAKİ HABER

İşçiler tuvalete gider diye su içmek bile yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...