01 Ekim 2014 13:44

Gözaltındaki polislerden 7'si tutuklandı

Antalya’da ‘Paralel Yapı’ operasyonu kapsamında mahkemeye sevk edilen 7 rütbeli polis tutuklandı.

Gözaltındaki polislerden 7\'si tutuklandı
Paylaş

Antalya’da ‘Paralel Yapı’ operasyonu kapsamında mahkemeye sevk edilen 7 rütbeli polis tutuklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Paralel yapı’ iddialarına yönelik operasyonda gözaltına alınan ve savcılıktaki ifadeleri sonrası 6 polis serbest bırakıldı. 7 polis ise 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Yaklaşık 2.5 saat süren duruşmanın ardından, 2. sınıf emniyet müdürü Yavuz Bölek, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Bülent Elaldı, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Gökhan Tayuk, komiser İsa Yıldırım, komiser Asım Demirel, komiser Rüştü Çetinkasap, komiser Şenol Oral tutuklandı. Tutuklanan polisler siyah camlı özel bir minibüsle mahkum bölümünden alınarak cezaevine götürüldü.

Polisleri taşıyan minibüs adliyeden çıktığı esnada aileler alkışlarla destek verdi. ‘Hırsız dışarıda polis içerde’ sloganları atan aileler, eşlerine ve çocuklarına destek oldu. Bazı anne, baba ve eşlerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Polisler alkışlarla adliyeden uğurlandı.

Tutuklanan polislerin avukatlarından Osman Yengil, müvekkillerinin pazartesi günü saat 06.00 sıralarında kendi istekleriyle emniyete teslim olduklarını hatırlattı. Yengil, gözaltındaki polislerin karşısına emniyette ve savcılıkta örgütle alakalı tek bir soru çıkmamasına karşın örgüt suçlamasıyla mahkemeye sevk edildiklerini öğrendiklerini söyledi.

Dosyada somut bir delil gösterilmesini istediklerini kaydeden Yengil, şöyle dedi: "Ne bir delil, ne bir belge hiçbir şey gösterilmedi. 2.5 saatlik duruşma ve bütün arkadaşlarının savunmalarını yapmalarının ardından aşağıdan bir anda tutuklanmalarıyla alakalı karar çıktı. Savunmalar yapıldıktan sonra mahkeme 1 dakika dahi ara vermeden önceden hazırlanmış tutuklama kararı ekrana getirilip, karar verildi. Müvekkillerimizin yasaya uygun olarak yapmış olduğu faaliyetler dışında ortaya koyabildikleri somut bir delil olmamasına karşın tutuklanmayı gerektirecek bir gerekçe olmamasına karşın, müvekkillerimiz maalesef hukuk kazası yaşamıştır. Bu hukuk kazasının neticesinde tutuklandılar. Gerekli müracaatları yapacağız. Müracaat eden mahkemelerde hukuk tecelli edecektir." Avukat Yengil, kararın ardından 3. Sulh Ceza Mahkemesi’ne yarın itirazda bulunacaklarını kaydetti.

Tutuklanan 3. sınıf emniyet müdürü Bülent Elaldı’nın eşi Şengül Elaldı, “Eşlerimizi örgüte mensup olmakla suçluyorlar. Evet biz Türkiye Cumhuriyeti polis teşkilatı örgütüne mensubuz. Eşlerimizin hiçbir şekilde suç işlemediğine inanıyoruz. Eşlerimizin arkasında başımız dik duruyoruz. Biz kendimizden emin olduğumuz kadar eşlerimizin suçsuz olduğundan eminiz. Biz dimdik arkalarındayız. Bizler asla utanmıyoruz. Suçsuzlukları kanıtlanacak eminiz. Bizim polislerimiz terörist avcısı, hırsız avcısı. Eşim savcıya demiş ki ‘Eğer ben o bombaları yakalamasaydım, Antalya’da bir tane AVM kalmayacaktı.’ Buna savcı cevap verememiş. O yüzden Allah büyük. Adalete inanıyoruz” diye konuştu.

Bülent Elaldı’nın annesi oğlunun suçsuz olduğunu ifade ederek, “Gece gündüz çalıştı. Oğluma destek için geldim. Bu muydu karşılığı. Tüm çocuklarımıza güveniyoruz” dedi. (DHA)
 


 

ÖNCEKİ HABER

Mahkeme: Eyleme katılmak anayasal hak

SONRAKİ HABER

Alevilerin yürüyüşüne Twitter’dan destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...