30 Eylül 2014 23:21

Cizre ve Silopi bir oldu Kobanê için İpek Yolu'nu trafiğe kapattı

IŞİD'in saldırılarını protesto etmek, Kobanê halkıyla dayanışmak için Cizre ve Silopi'de on binlerce kişi, iki koldan kilometrelerce yol kat ederek uluslararası İpek Yolu'nu trafiğe kapattı.

Cizre ve Silopi bir oldu Kobanê için İpek Yolu\'nu trafiğe kapattı
Paylaş

IŞİD'in saldırılarını protesto etmek, Kobanê halkıyla dayanışmak için Cizre ve Silopi'de on binlerce kişi, iki koldan kilometrelerce yol kat ederek uluslararası İpek Yolu'nu trafiğe kapattı.

Şırnak Cizre'de halk, Cizre-Silopi karayolu boyunca Rojava sınırında yürüyerek uluslararası karayolu olan İpek Yolu'nu saatlerce trafiğe kapattı. İlçe çıkışında toplanan aralarında Cizre Belediyesi Eş Başkanı Leyla İmret, DÖKH aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyelerinin de bulunduğu on binlerce kişi, "Her yer Kobanê her yer direniş" pankartı ile PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri, PKK ve KCK bayraklarını açarak Cizre-Silopi karayolunda Rojava sınırı boyunca yaklaşık 20 kilometre yürüdü.

Yürüyüşte "Kürdistan IŞİD'e meraz olacak", "Şehîd namirin", "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana Kobanê", "Bijî berxwedana YPG-YPJ'ê" sloganları atıldı.

Yürüyüş güzergahında bulunan köylerde yaşayan yurttaşlar da yürüyüşe katıldı. Yine Rojava tarafında bulunan birçok köyden de yurttaşların yürüyüş yapan kitleyi alkış, zılgıt ve "Bijî berxwedana Kobanê" sloganıyla zafer işaretleriyle karşılaması dikkat çekti. Uzun süre devam eden yürüyüşün ardından kitle, akşam saatlerinde Nerduş Dinlenme Tesisleri'ne vardı. Burada da yol önce trafiğe kapatıldı ardından da kitle yolda oturma eylemi başlattı.

Silopi'de de yine on binlerce kişi, DBP Silopi İlçe Örgütü binası önünde toplanarak buradan da İpek Yolu'na çıkarak "Kobanê Kürdistan'ın varlığı ve yokluğudur" pankartı eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüşte DBP'li yöneticiler, Silopi Belediyesi Eş Başkanı Seyfettin Aydemir, STK temsilcileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, DÖKH aktivistleri de yer aldı.

Yürüyüş boyunca kitle sık sık "Kürdistan IŞİD'e meraz olacak", "Şehîd namirin", "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana Kobanê", "Bijî berxwedana YPG'ê" sloganlarını attı. Yaklaşık 15 kilometre yol yürüyen kitle, uzun bir süre sonra Nerduş Dinlenme Tesisleri'ne ulaştı. Burada Cizre halkıyla bütünleşen kitle, hep bir ağızdan "Kürdistan IŞİD'e mezar olacak" sloganını haykırmaya başladı.

Daha sonra Silopi ve Cizre'den gelen on binler burada oturma eylemine başladı. Yapılan oturma eyleminin ardından burada Halk İnisiyatifi adına yapılan açıklamada, Kobanê'deki saldırılara dikkat çekmek amacıyla tarihi İpek Yolu'nu trafiğe kapatıldığı belirtilerek, "Cizre ve Silopi halkı olarak on binlere kişi bugün bu yolu kapatarak, dünyanın dikkatini IŞİD çete saldırılarına çekmeye çalıştık. Kobanê halkı yalnız değildir. Bizler Kobanê halkını yalnız bırakmıyoruz. Onlara destek vermek amacıyla yolu trafiğe kapatıyoruz" denildi.

Yapılan açıklamanın ardından kitle, yolda oturma eylemi yaparak araçların geçişine izin vermedi. Yolda kilometrelerce araç kuyruğu oluşmaya başladı. 6 saat kapalı kalan yol halkın çekilmesiyle ancak trafiğe açıldı. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Irak ordusundan ölümcül hata

SONRAKİ HABER

PSG, Barça\'yı devirdi: 3-2

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa