30 Eylül 2014 16:59

TSK, Suruç-Kobanê sınırında hendek kazıyor

Pirsûs'un (Suruç) Kobanê'ye sınırı olan Qop ve Merdsimêl ile Boydê köylerinde TSK'ye bağlı askerler hendek kazıyor.

TSK, Suruç-Kobanê sınırında hendek kazıyor
Paylaş

Urfa'nın Suruç (Pirsûs) ilçesinin Kobanê'ye sınırı olan Qop ve Merdsimêl ile Boydê köylerinde TSK'ye bağlı askerler hendek kazıyor. Yurttaşlar güney, batı ve doğuda IŞİD kuşatmasında olan Kobanê'nin, kuzeyden de Türkiye tarafından kazınan hendeklerle kuşatılmak istendiğini belirtirken, askeri yetkililer de Rojavalıların sınırda bekletilen araçlarını yerleştirmek için üç tarafı hendeklerle kazılmış bir alan oluşturmaya çalıştıklarını savunuyor.

Pirsûs Kobanê sınırında direniş nöbeti 12'nci gününde devam ederken, sınırın hemen öte yanında bulunan Kobanê'nin doğusundaki Merdsimêl ve Gazika gibi köylerde de çatışmalar sürüyor. TSK'nin IŞİD' göz yumduğu, çatışmalarda yaralanan IŞİD'lilerin Türkiye'ye geçişine izin verdiği, IŞİD tarafından köylerin askerlerin bilgisi dahilinde bombalandığı iddialarının ardı arkası kesilmiyor.

Öte yandan özellikle askeri karakolun bulunduğu Pirsûs'un Merdsimêl ve Qop köyleri arasında, yine Zehwan ve Dewşen köyleri ile Kobanê'nin batısında bulunan Boydê köylerinin sınır noktalarında TSK'ye bağlı askerler tarafından hendeklerin kazılması dikkat çekiyor.

Yurttaşlar hendeklerin Kobanê'yi doğu, güney ve batı cephelerinden kuşatan IŞİD'e yaradığını, Türkiye'nin de kuzeyden bu kuşatmayı hendeklerle tamamlamak istediğini belirtirken, askeri yetkililer ise hendekleri Rojavalıların araçları için kazdıklarını belirtiyor. Askeri yetkililer DİHA'ya sınırdan Pirsûs'un köylerine doğru üç tarafı kazılmış alanın içine Rojavalıların sınır boyuna park ettikleri araçların yerleştirileceğini söyledi.

Aynı yetkili hem Kobanê'nin doğusundaki Qop ve Merdsimêl arasına hem de batısındaki Boydê köyü civarında aynı şekilde cepler yapılacağını ve bu ceplere Rojavalıların şu an sınırda bekletilen araçlarının yerleştirileceğini belirtti. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hong Kong’da yarın büyük eylem günü

SONRAKİ HABER

Metroda yaralanan Çoban: O demirin orada ne işi vardı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...