30 Eylül 2014 16:03

Doktora Berkin Elvan soruşturması

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesinde görevli Kalp Damar Cerrahı Dr. Muharrem Şenel hakkında, Berkin Elvan eylemlerine katıldığı gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Doktora Berkin Elvan soruşturması
Paylaş

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesinde görevli Kalp Damar Cerrahı Dr. Muharrem Şenel hakkında, Berkin Elvan eylemlerine katıldığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. Dr. Şenel hakkındaki soruşturmanın Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin talebi üzerine açıldığı öğrenildi. Şenel hakkındaki soruşturmanın İl Emniyet Müdürlüğünden gelen yazı ve belgelere dayanılarak yapıldığı kaydedildi. Dr. Şenel, hastane yönetimi tarafından oluşturulacak hekim heyeti tarafından sorgulanacak.

Öte yandan Eskişehir Tabip Odası Başkanı  Dr. Bülent Nazım Yılmaz, Dr. Muharrem Şenel hakkında, görev yaptığı hastanenin yönetimi tarafından soruşturma açılmasına sert tepki gösterdi. Yılmaz, kamu çalışanlarının eylemlere katılmalarının en demokratik hakları olduğunu ve bu hakla ilgili pek çok mahkeme kararı bulunduğunu hatırlattı.

‘HASTANE KENDİNİ YARGI YERİNE KOYDU’

Hastane yönetimi tarafından yöneltilen soruların da soruşturma aşamasında emniyetin, yargılama aşamasında da yargının yönelteceği türden sorular olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Yunus Emre Devlet Hastanesi Yönetimi bu soruşturma ile kendini yargının yerine koymuştur” diye konuştu. Eskişehir’de her türlü görüşe sahip yüzlerce kamu çalışanının eylemlere katıldığına herkesin tanık olduğunu dile getiren Yılmaz, “Bu eylemlerde olay çıktı diye, hiç ilgisi olmayan birisini yargılamak ve soruşturmak durumdan vazife çıkarmaktır. Dr. Muharrem Şenel, Berkin Elvan eylemine katılarak en demokratik ve insani görevini yerine getirmiştir. Üstelik bu eylemlere ülkenin dört bir tarafında milyonlarca insan katılmıştır” dedi.  Soruşturmanın bir an önce durdurulmasını talep eden Yılmaz, “Bu soruşturmada yer alan hekimleri mesleğimizin gerektirdiği uluslararası etik değerlere uymaya davet ediyoruz.” diye konuştu. (Eskişehir/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Tezkereye karşı sokağa çağrı

SONRAKİ HABER

Harmandalı çöplüğü eylemine beraat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...