30 Eylül 2014 15:40

Tezkereye karşı sokağa çağrı

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Mecliste 2 Ekim Perşembe günü görüşülecek Irak ve Suriye tezkeresine karşı 2 Ekim Perşembe günü tüm Türkiye’de alanlarda olacak.

Tezkereye karşı sokağa çağrı
Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Mecliste 2 Ekim Perşembe günü görüşülecek Irak ve Suriye tezkeresine karşı 2 Ekim Perşembe günü tüm Türkiye’de alanlarda olacak. Ortak basın toplantısı düzenleyen emek ve meslek örgütleri, IŞİD’in vahşi katliamlarına maruz kalan Ortadoğu halklarının yanında, savaş tezkeresinin karşısında olduklarını belirttiler.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Merkez Konseyi Üyesi Hüseyin Demirdizen dün TMMOB binasında ortak bir basın toplantısı düzenledi. Hükümetin “savaşa hayır” diyen halkların sesini duyması için 2 Ekim’de alanlarda olacaklarını söyleyen TMMOB Başkanı Soğancı, bugün Kobanê’de sadece Kürt halkının değil, bütün insanlığın varlık yokluk mücadelesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Hükümete Irak ve Suriye’de savaş yetkisi verecek bir tezkereye kesin olarak karşı olduklarını söyleyen Soğancı, “Haktan, özgürlükten, eşitlikten, barıştan yana olan bütün Türkiye halkını da bize destek vermeye çağırıyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Altın Portakal\'da Gezi belgeseline sansür

SONRAKİ HABER

Doktora Berkin Elvan soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...