30 Eylül 2014 14:39

Koç Üniversitesi’nde Kobanê eylemi

Koç Üniversitesi’nde öğrenciler, öğretim görevlileri ve çalışanlar bir araya gelerek Kobanê’yle dayanışma eylemi yaptı.

Koç Üniversitesi’nde Kobanê eylemi
Paylaş

Koç Üniversitesi’nde öğrenciler, öğretim görevlileri ve çalışanlar bir araya gelerek Kobanê’yle dayanışma eylemi yaptı.

Koç Üniversiteliler Dayanışması adına yapılan açıklamada Rojava halkının inşa etmekte olduğu devrimin emperyalist güçlerin silahlandırdığı eli kanlı çeteler tarafından boğulmaya ve yok edilmeye çalışıldığı belirtilerek; “Başka bir yaşamın mümkün olduğunu gösteren bu devrimin egemenlere saldığı korku, IŞİD çetesinin Ortadoğu halklarına yaptığı saldırılarla kendini gösteriyor. Rojava ve Şengal'de Ezidi, Türkmen, Kürt ve Arap halkları katledilmeye, bu halkların tarihi ve kültürel varlıkları yok edilmeye çalışılıyor” denildi.

Egemenlerin örgütlü halkların gücünü hesaba katmadığına vurgu yapılan açıklamada şunlar dile getirildi; “Tüm örgütlü varlıklarıyla direnen Rojava halkları, IŞİD'e karşı topraklarını kahramanca savunmaktadır. Ne Rojava Devrimi ne de IŞİD çetesi, bu topraklarda yaşayan bizler için uzakta ve soyut konular değildir. Tüm ezilenler için somut bir umut kaynağı olan Rojava Devrimi'nin başarısı, Türkiye'deki demokrasi mücadelesini de ileriye taşıyacaktır. Öte yandan Kobanê'ye saldıran IŞİD çetesini besleyen, devlet geleneğini sürdürerek bu topraklarda işçilere, emekçilere, kadınlara ve üniversite öğrencilerine kan kusturan AKP'den başkası değildir.

Bu hafta üç havan topunun Suruç'a düşmesi ve iki defa İstanbul Üniversitesi'nde IŞİD'e karşı pankart asan öğrencilere IŞİD yanlıları tarafından saldırılması göstermiştir ki IŞİD yanı başımızdadır.

Bu noktada bizlere düşen ise Rojava Devrimi'nin ışığında bu katillere ve onları besleyenlere karşı tüm alanlarda direnmek ve mücadeleyi büyütmektir,” (İSTANBUL)


 

ÖNCEKİ HABER

‘Susuz Yaz’ Altın Portakal afişinde

SONRAKİ HABER

Kobanê ile dayanışma sürmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...