30 Eylül 2014 12:01

karsigazete.com'a polis baskını

İnternet gazetesi karsigazete.com 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturması ile ilgili haber yaptıkları gerekçesiyle polis baskınına maruz kaldıklarını açıkladı. Söz konusu haberin kaldırılmasını istediklerini belirten gazete yöneticileri, baskından fotoğrafları internet sitesinden yayınladı.

karsigazete.com\'a polis baskını
Paylaş

karsigazete.com, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturması ile ilgili haber yaptıkları gerekçesiyle polis baskınına maruz kaldıklarını açıkladı. Söz konusu haberin kaldırılmasını istediklerini belirten gazete yöneticileri, baskından fotoğrafları internet sitesinden yayınladı.

karsigazete.com, sitesinde ‘Polis baskını altındayız’ şeklinde manşet attı. Baskının 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturması ile ilgili haber yaptıkları için gerçekleştiğini yazdı. “Hükümetin yargı ve savcılık kararına gerek görmeden 'polis gücü' kullanarak medyayı susturma döneminin ilk adımı www.karsigazete.com'un basılması oldu. Polis devletine karşı direniyoruz. Tüm medyayı ve meslek örgütlerini direnişimize destek olmaya çağırıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca haberde, “Karşı Gazete şuan polis baskını altında. Sabah saatlerinde karsigazete.com'un merkezine gelen Polisler, 25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonuyla ilgili bir haberin kaldırılmasını istediler. Haber kaldırılmayıncaya kadar gitmeyecekleri, aksi halde siteyi tamamen kapatacakları tehdidinde bulunan polis ekibi, hiçbir mahkeme ve savcılık kararı bulunmadan alenen sansür istedi.” denildi.

Polisin gazetedeki aramasının sürdüğü belirtildi.

TGC KARŞI GAZETE'YE POLİS BASKININI KINADI

TGC Yönetim Kurulu, karsigazete.com'un polis tarafından 25 Aralık yolsuzluk operasyonu ile ilgili haberi siteden kaldırması için polis tarafından basılmasını kınamak amacıyla yazılı açıklama yaptı. Açıklamada durum "Ülkede var olan sansürün yeni bir örneği" olarak nitelendirildi. Polis baskının halkın haber alma özgürlüğüne yapılmış bir darbe olduğu kaydedilen açıklamada, "Hak haberciliği yapan, araştıran, irdeleyen, sorgulayan gazetecilerin bu baskılardan asla etkilenmeyeceğini ve mücadelelerini sürdüreceği bilinmelidir. TGC olarak, iktidarı ve muhalefeti ile tüm siyasetçilerden dileğimiz cezaevlerine gazetecileri dolduran, medya kuruluşlarını polisle basan, düşünceyi ifade özgürlüğünü engelleyen bir ülke imajından kurtulmak için ivedi olarak parlamentoda önlem almaları ve çağdaş bir demokrasinin gereklerini yerine getirmeleridir" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

EGO otobüs duraklarında uzun kuyruk mağduriyeti

SONRAKİ HABER

Yüksek Hızlı Tren hattı inşaatında iş cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...