30 Eylül 2014 11:49

Kobanê'de dünün bilançosu

Kobanê'nin Doğu-Batı-Güneybatı ve Güney'de olmak üzere 4 cephede yaşanan çatışmalarda, 5 YPG ve 4 Burkan El Fırat savaşçısı yaşamını yitirirken, çok sayıda çete üyesi öldürüldü.

Kobanê\'de dünün bilançosu
Paylaş

Kobanê'nin Doğu-Batı-Güneybatı ve Güney'de olmak üzere 4 cephede yaşanan çatışmalarda, 5 YPG ve 4 Burkan El Fırat savaşçısı yaşamını yitirirken, çok sayıda çete üyesi öldürüldü.

YPG Basın Merkezi, Kobanê'ye tüm cephelerden tank ve zırhlı araçlar desteğinde saldıran IŞİD’e karşı YPG güçlerinin direnişinin devam ettiğini belirtti.

Doğu, batı, güneybatı ve güney cephesi olmak üzere 4 cephede dün gün boyu ve gece yoğun şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydeden YPG açıklamasında şunlara yer verdi:
"Doğu cephesinde Kazika köyü, batı cephesinde Siftek sırtlarında, güneybatı cephesinde Minazê köyü ve güney cephesinde Gulmet köyü civarlarında dün gün ve gece boyu yoğun ve şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Karşılıklı saldırılar biçiminde yoğun ve iç içe yaşanan çatışmalar yanında güçlerimiz birçok bölgede çetelere pusu ve saldırı eylemleri düzenlemiştir”

57 IŞİD ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Çatışma ve eylemlerde tespit edilebilen 57 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü açıklayan YPG; "Çetelere ait 1 tank da imha edilmiştir. Yaşanan çatışmalarda büyük bir fedakarlık ve irade göstererek fedaice savaşan 5 yoldaşımız ve Burkan El Fırat güçleri içinde bulunan 4 savaşçı şehadete ulaşmıştır" denildi.

CEZAA VE ŞENGAL'DE ÇATIŞMALAR

YPG, Cezaa ve Şengal'de de çatışmaların sürdüğünü buradaki çatışmalarda 1 tankın imha edildiğini onlarca IŞİD üyesinin öldürüldüğünü belirtti. Açıklamada, "Cezaa'nın güneydoğusuna düşen Misterîha, Kenhû, Hemedan köyleriyle, Şengal eteklerine düşen Dugura köyü çevresindeki DAIŞ saldırıları devam etmektedir. Güçlerimiz bu bölgelerde çete ilerleyişini durdurmuş, 1 tank imha etmiş ve onlarca çete üyesi öldürmüştür. Alandaki çatışmalar yoğun bir biçimde devam etmektedir. Çatışmaların ayrıntıları daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Askerlerin sınırda bir Rojavalı’yı döverek öldürdüğü iddiası

SONRAKİ HABER

EGO otobüs duraklarında uzun kuyruk mağduriyeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...