30 Eylül 2014 09:02

Murat Belge ve Aydın Engin’e suikast tehdidi

Taraf gazetesi başyazarı Murat Belge ile Cumhuriyet gazetesi yazarı Aydın Engin hakkında suikast ihbarı yapıldı.

Murat Belge ve Aydın Engin’e suikast tehdidi
Paylaş

Taraf gazetesi başyazarı Murat Belge ile Cumhuriyet gazetesi yazarı Aydın Engin hakkında suikast ihbarı yapıldı.

Taraf gazetesinde yer alan habere göre, internet haber sitesi T24’e bırakılan el yazılı nottan, akademisyen ve Taraf gazetesi başyazarı Prof. Dr. Murat Belge ile gazeteci Aydın Engin’e suikast ihbarı çıktı. T24 binasına kapı altından atılan zarfın içinden çıkan notta şu ifadeler yer aldı: “Aydın Engin ve Murat Belge için karar alınmıştır ve şahıslar vazifelendirilmiştir. Tarih bilare bildirilecektir. Ben bir vatansever olarak bunu çok yanlış buluyorum. Arzederim. Not: Şahıslara temiz alet verecekler.”

Suikast ihbarını barındıran zarfın üzerine mavi tükenmez kalemle “Bir vatansever Sayın Bay Aydın Engin” yazılıydı.

‘ATATÜRKÇÜLERDEN DEĞİL’

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Belge, kendisine yönelik suikast ihbarı hakkında Taraf’a konuştu. Belge, şunları söyledi: "Bu tehdidin Atatürkçü, darbeci adamlardan; milliyetçi, faşist kesimden geldiğini zannetmiyorum. Gezi eylemlerinden beri iktidarı eleştiren yazılar yazıyorum. Sanırım korkutmak, yazarın elini tutmak, yazıyı durdurmak istiyorlar. Onun için böyle tehdit ediyorlar.”

Aydın Engin ile Murat Belge, son olarak ders kitaplarının nefret söyleminden arındırılmasına ilişkin bir imza kampanyasına katılmıştı. Engin ile Belge’nin imzaladığı bildiride şu ifadeler yer almıştı: “İnkılap Tarihi ve Tarih ders kitapları, başta Ermeni öğrencilerden olmak üzere, özür dilenerek derhal toplatılmalıdır. 2015’e giderken özlenen Türk - Ermeni barışının yolu buradan geçer.” (CİHAN)
 

ÖNCEKİ HABER

Passolig’e karşı mücadeleye devam

SONRAKİ HABER

Halka, vekile ve basına gaz bombalı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...