30 Eylül 2014 06:00

Aleviler: Çocuklarımızın geleceği için yürüyoruz

Eğitimdeki hak ihlallerine karşı Alevilerin yürüyüşü devam ediyor. İstanbul’dan yola çıkan grup arasında yer alan Sevin Yalıncakoğlu, 'Hem kendi inançlarımızı hem de çocuklarımızın geleceğini korumak için kararlıyız' dedi.

Aleviler: Çocuklarımızın geleceği için yürüyoruz
Paylaş

Mustafa MAYDA
İstanbul

Eğitimdeki hak ihlallerine karşı Alevilerin yürüyüşü devam ediyor. İstanbul’dan yola çıkan grup arasında yer alan Sevin Yalıncakoğlu, “Hem kendi inançlarımızı hem de çocuklarımızın geleceğini korumak için kararlıyız” dedi.

Alevi örgütleri kısa bir süre önce açıklama yaparak eğitimde yaşanan hak ihlallerine karşı Ankara’ya yürüyeceklerini duyurdu. Duyurunun ardından yürüyüşler başladı. İstanbul Kadıköy’den yola çıkan 5 kişilik grup dün Sakarya’yı geçti. 5 kişi arasında bulunan Sevim Yalıncakoğlu, gazetemize yürüyüşle ilgili bilgi verdi. Yalıncakoğlu, “Sürekli yürüyen 5 kişiyiz, ara ara illerden farklı arkadaşlarımız da katılıyor. Yemeklerimizi ve konaklamamızı bu arkadaşlarla sağlıyoruz” dedi.

Çocukların inançsal değil bilimsel bir eğitim almasını istediklerini dile getiren Yalıncakoğlu, “Alevi çocukları da Sünniliğe göre eğitim alıyorlar. Hem kendi inançlarımızı hem de çocuklarımızın geleceğini korumak için yürüyoruz. Mücadelemizde kararlıyız” diye konuştu.

‘SİYASİ EMELLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Yürüyüş kararı alan kurumlardan biri de Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği. Dernek Başkanı ve aynı zamanda Evrensel yazarı olan Ali Kenanoğlu da “Hükümet eğitimi din esasına dayalı bir şekle getirdi. Seçmeli dedikleri, ama seçmeyeni ötekileştirdikleri dersler bulunuyor” dedi.

Özellikle 4+4+4 ve imam hatip sistemiyle çocukların bir bütün olarak dini amaçlı eğitime tabi tutulduğuna dikkat çeken Kenanoğlu, “Kendi hedefledikleri dindar nesil içerisine bizim çocuklarımızı da koymak istiyorlar. Bunun dışında paralı eğitimi de dayatıyorlar. Alevi toplumu düşük gelirli bir toplum. Ailelerin, çocuklarını özel okula gönderemeyince imam hatibe göndermek zorunda olduğunu biliyoruz. İktidarın bizim çocuklarımız üzerinde kendi siyasi emellerini uygulamaya çalışmasına boyun eğmeyeceğiz. Gerek Türkiye’de gerek uluslararası arenada her türlü mücadelemizi yürüteceğiz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Kurban çok, alıcı yok!

SONRAKİ HABER

Okul kantini değil sanki Nişantaşı mekanı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...