29 Eylül 2014 20:00

Sosyal medya yeni bir ihlal mi?

MSG (Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği Grubu) öncülüğünde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde düzenlenen, ‘Dijital İletişim Çağında Sosyal Medya ve Fikri Haklar’ sempozyumu birçok sanatçı, yazar ve hukukçuyu biraraya getirdi.

Sosyal medya  yeni bir ihlal mi?
Paylaş

MSG (Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği Grubu) öncülüğünde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde düzenlenen, ‘Dijital İletişim Çağında Sosyal Medya ve Fikri Haklar’  sempozyumu birçok sanatçı, yazar ve hukukçuyu biraraya getirdi.

Son yıllarda sosyal medya ağlarının yoğun kullanılmasında doğan telif haklarının konuşulduğu sempozyumda, Kürşat Başar, Nebil Özgentürk, Garo Mafyan, Bora Öztoprak, Kutlu Özmakinacı gibi yazar ve müzisyenler konuşmalarıyla telif haklarına dikkat çekti.

Telif haklarının korunması konusunda “Korsan Ülke” olarak görünen Türkiye’nin bu konuda Meslek birlikleri ve hukukçularının yaptığı çalışmaların anlatıldığı sempozyumda, sosyal medya kullanıcıları ve öğrenciler bilgilendirildi.

Sosyal Medyanın dünü, bugünü yarını ve Sosyal Medya yeni bir ihlal mi? Yeni fırsatlar mı? Konularını işlediği konuşmalarda, yıllardır telif savaşı veren MSG Başkanı Garo Mafyan yaptığı konuşmada, anayasal düzenlemenin biran önce yapılması gerektiğine dikkat çekti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘IŞİD Türkiye’de rahat faaliyet sürdürüyor’

SONRAKİ HABER

Simpson ailesine tecavüz tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa