06 Temmuz 2011 10:24

‘Durmak yok umut tacirliğine devam’

EĞİTİM Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, son olarak 6 bin 575 öğretmenin atandığını belirterek, resmi olarak 140 bin açık olmasına karşın 6 bin 575 öğretmenin atanmasını, “AKP’nin umut tacirliğine devam etmesi” olarak değerlendirdi.Yıldız yaptığı yazılı açıklamada, “AKP’nin gerçek yüzü bi

‘Durmak yok umut tacirliğine devam’
Paylaş

EĞİTİM Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, son olarak 6 bin 575 öğretmenin atandığını belirterek, resmi olarak 140 bin açık olmasına karşın 6 bin 575 öğretmenin atanmasını, “AKP’nin umut tacirliğine devam etmesi” olarak değerlendirdi.

Yıldız yaptığı yazılı açıklamada, “AKP’nin gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır. Kaldı ki haziran ayında gerçekleştirilen 30 bin öğretmen atamasında dahi sözleşmeli pozisyondan kadroya geçirilen öğretmen sayısı 14 bin 277 olmuş ve yeni atama sadece 14 bin 209 kişi ile sınırlı olmuştur” dedi. Erdoğan’ın seçimler öncesi 15 bin öğretmenin atanacağı sözünü verdiğini ancak bu rakamın seçimlerden sonra 6 bin 575’e düştüğünü kaydeden Yıldız, öğretmen sayısının her geçen gün artmasına karşın düzenli bir planlama olmaksızın binlerce işsiz gencin ortada bırakıldığını kaydetti. Sorunun her yıl mezun olan binlerce öğretmenlerle arttığını bildiren Yıldız, AKP Hükümetinin sorunu çözmek yerine büyüttüğünü bildirdi. Yıldız, “Temel bir kamu hizmeti olan eğitim hizmetinin bu şekilde plansız ve popülist politikalarla enkaz haline getirilmesine son verilmelidir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mezar başında anma

SONRAKİ HABER

Benim annem cumartesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...