29 Eylül 2014 17:56

‘Yasak kararı IŞİD’e desteğin kanıtıdır’

Diyarbakır’da Koşuyolu Parkı’nda buluşarak, Kobanê halkıyla dayanışma amacıyla Suruç’a hareket eden çok sayıda kişinin engellenmesini değerlendiren DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, “Bu tutum hükümetin IŞİD’i desteklediğinin kanıtıdır” dedi.

‘Yasak kararı IŞİD’e desteğin kanıtıdır’
Paylaş

Cumhur DAŞ
Diyarbakır


Diyarbakır’da Koşuyolu Parkı’nda buluşarak, Kobanê halkıyla dayanışma amacıyla Suruç’a hareket eden çok sayıda kişi Urfa yolu üzerinde bulunan Ava Petrol Tesisleri’nde polislerce durduruldu. İçişleri Bakanlığı’nın ‘kamu güvenliği’ gerekçesiyle mitingi ve sınıra gidişleri yasakladığını söyleyen polis, Urfa Valiliği’nin de Suruç’ta düzenlenmek istenen mitingi izinsiz olduğu gerekçesiyle yasakladığını belirtti. Siyasi parti temsilcilerinin polisle yaptığı görüşmelerin sonuç vermemesi üzerine, otobüslerden inen kitle yürüyerek gitmek istedi. Bir süre yürüyen kitlenin önü polislerce yeniden kesildi. Uzun süren görüşmelerden bir sonuç alınamayınca kitle otobüslerle Diyarbakır’a geri döndü.

Görüşmelerin ardından gazetemize konuşan DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, “Bu tutum hükümetin IŞİD’i desteklediğinin kanıtıdır” dedi.
İçişleri Bakanlığı’nın bu yasaklama kararını izah etmesi gerektiğini söyleyen Zümrüt, “Türkiye, IŞİD’e destek veriyor. Bizim günlerce Suruç’ta sınır hattını tutmamız, onları rahatsız etmiştir. Ancak buradan bir kez daha söylüyoruz ki; Sınırı tutmaya devam edeceğiz. Çetelerin geçişini engelleyeceğiz” şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Yerli şekere küresel zehir!

SONRAKİ HABER

YPJ Komutanı: Kendi gücümüzle kazanacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...