29 Eylül 2014 17:45

Yerli şekere küresel zehir!

Şeker Kanununda köklü değişiklikler getiren Şeker Kanunu Tasarısı’yla glikozun kota dışına çıkarılarak Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) kotalarının arttırılması hiç de masum bir düzenleme değil. Bu iddianın sahibi Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Genel Başkanı Özden Güngör.

Yerli şekere küresel zehir!
Paylaş

Yusuf YAVUZ
Ankara

Şeker Kanununda köklü değişiklikler getiren Şeker Kanunu Tasarısı’yla glikozun kota dışına çıkarılarak Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) kotalarının arttırılması hiç de masum bir düzenleme değil.
Bu iddianın sahibi Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Genel Başkanı Özden Güngör, “Şeker Kanun Tasarısı şekerpancarı üreticilerini ve doğal şeker üretim sektörünün aktörlerini hayal kırıklığına uğratmakta ve derin kaygılar yaratmaktadır. Kanun tasarısı on yıllardır elde edilmiş çiftçi ve çiftçi örgütlerinin haklarını elinden almakta, buna karşılık uluslararası lobileri, yani NBŞ üreticilerini güçlendirmektedir” görüşünü dile getirdi.

TBMM’de ilgili komisyonların gündeminde bekletilen tasarının, şeker üzerindeki oyunları da açığa çıkardığını savunan Güngör, kanunun değiştirilmesini isteyenlerin avuçlarını ovalayarak beklediklerini dile getirdiği açıklamasında şunları söyledi: “Tüm güçleri ile şekerpancarından yapılan şekerin yerini glikoz, izoglikoz, fruktoz şurubuna bıraktırmak isteyen lobiler var güçleriyle çalışmaktadırlar. Amaç ülkemizin, çiftçimizin çıkarı değil, şekerpancarının sürdürülebilir üretimi değil, topluma sağlıklı, doğal şeker yedirmek ise hiç değil.”

Şeker Kanunu Tasarısı’nın topluma sağlıklı şeker yedirmeyi amaçlamadığını ifade eden  ZMO uyardı: “Türkiye’nin şekeriyle oynamayın!”

ÖNCEKİ HABER

İşitme engellilere eğitim engeli

SONRAKİ HABER

‘Yasak kararı IŞİD’e desteğin kanıtıdır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...