29 Eylül 2014 16:58

Tarsus Gezi davası başlıyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde Gezi eylemlerine katılan 36 kişi ile eylemde konuşma yapan Emek Partisi GYK Üyesi Halil İmrek hakkında dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından açılan davanın ilk duruşması yarın görülüyor.

Tarsus Gezi davası başlıyor
Paylaş

Mersin'in  Tarsus ilçesinde Gezi eylemlerine katılan 36 kişi ile eylemde konuşma yapan Emek Partisi GYK Üyesi Halil İmrek hakkında dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından açılan davanın ilk duruşması yarın görülüyor.

Başbakana hakaret ettikleri iddiasıyla aralarında siyasi parti, dernek ve sendika başkanlarının da bulunduğu toplam 37 kişi hakkında hazırlanan İddianamede, Gezi eylemlerinde  atılan sloganlar, taşınan dövizler suçlamaya delil olarak gösteriliyor. 37 kişi bu davada  aynı zamanda 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmekten de yargılanıyor. Konuyla ilgili konuşan Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri, Tarsus Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesinde saat 9.30’da görülecek duruşma öncesi basın açıklaması yapacaklarını söyleyerek davaya destek çağrısında bulundu. (Tarsus/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir heyetinden Kobane için acil çağrı

SONRAKİ HABER

Atatürk Havalimanı\'nda \'ebola\' alarmı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...