29 Eylül 2014 16:54

İzmir heyetinden Kobane için acil çağrı

İzmir’den Suruç’a giden sendikacı ve meslek odaları temsilcileri yaptıkları basın toplantısıyla bölgeyle ilgili sorunlara değindiler.

İzmir heyetinden Kobane için acil çağrı
Paylaş

İzmir’den Suruç’a giden sendikacı ve meslek odaları temsilcileri yaptıkları basın toplantısıyla bölgeyle ilgili sorunlara değindiler.

IŞİD saldırısı altındaki Kobanê kentine komşu olan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bir ziyaret gerçekleştiren ve aralarında TMMOB, KESK ve DİSK temsilcilerinin de yer aldığı heyet, Ziraat Mühendisleri Odası Lokali’nde basın toplantısı düzenledi.

Suruç’a giden heyet dışında kurum temsilcilerinin de olduğu toplantıda kurumlar adına açıklamayı okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Yürütmesinden ve Eğitim Sen İzmir 6 Nolu Şube Başkanı İdil Uğurlu bölgenin ağır yaşam koşullarının savaşın etkisini daha da ağırlaştırdığını belirterek “Ağır savaş koşullarına, TSK’nın canı yanmış, akrabalarının can derdine düşmüş bölge insanına biber gazlı, dipçikli uyguladığı şiddet de eklenince tahammülü zor, insanlık adına utanç verici bir ortam oluşmaktadır. Yöre halkının Türkiye devletine zerre güveni kalmamış durumda ve Türkiye üzerinden IŞİD’e sürekli olarak mühimmat ve lojistik destek sağlandığına yaygın olarak inanıyorlar. Buna karşın Kobanê’ye destek için gitmek isteyenler gazlı dipçikli şiddete maruz kalıyor” dedi.

‘KATLİAM GİRİŞİMLERİNİ DURDURALIM’

Dewşan köyünün sınıra yakın bölgesinde nöbet tutarken heyetin bulunduğu kitlenin yakınlarına Cumartesi günü öğle saatlerinde 4 adet havan topu mermisi düştüğünü de hatırlatan Uğurlu şunları söyledi “Bizlere düşen, vicdanlara seslenerek, kamuoyunun dikkatini bölgede yaşayan insanların gördüğü zulme, hayatta kalma mücadelesine dikkat çekmek, binlerce yıldır her türlü zorluğa rağmen bir arada yaşayan halkların barış ve huzur ortamına kavuşmasına katkı sağlamaktır. Onların mücadelesine destek olmaktır. Yarın çok geç olabilir. Gelin bu günden, hep beraber IŞİD terör örgütünün Kobanê halkına yönelik katliam girişimlerini durduralım, emperyalizmin oyununu bozalım, bölge halklarını barış ve huzur ortamına kavuşturalım”.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hekimler Hipokratı savunacak

SONRAKİ HABER

Tarsus Gezi davası başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...