06 Temmuz 2011 10:23

Mezar başında anma

Sivas Madımak Oteli’nde 18 yıl önce öldürülen 33 kişi Karşıyaka Mezarlığı’nda anıldıl. PSAKD’nin çağrısıyla yapılan anmaya katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri katıldı.“Sivas’ta yakanlar AKP’yi kuranlar” sloganı atan aileler, Madımak Oteli’nin Utanç Müzesi haline getirilmesi tale

Mezar başında anma
Paylaş

“Sivas’ta yakanlar AKP’yi kuranlar” sloganı atan aileler, Madımak Oteli’nin Utanç Müzesi haline getirilmesi taleplerini yineledi. Katliamda katledilenler anısına yapılan anıt mezarda, şehit aileleri duygusal anlar yaşadılar. PSAKD Başkan Yardımcısı Mustafa Özarslan, “Bilim ve Kültür Merkezi” adı verilen otelde şehitlerin isimlerinin katillerle bir arada yazılmasını kınadı. Özarslan, Madımak Oteli Utanç Müzesi olana ve katillerin adları otelden silinene kadar şehitlerin isimlerinin kaldırılması için girişimde bulunacaklarını söyledi.

Özarslan, katliamın arkasındaki gerçekleri gizleyen ve katilleri aklayan yayınlar yapan TRT’yi de protesto ettiklerini açıkladı. Katliamda ölenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından, 68 gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan, Hüseyin İnan , Mahir Çayan ile Denizlerin avukatı Halit Çelenk’in mezarları ziyaret edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Madımak'ın anılmasını hazmedemediler

SONRAKİ HABER

‘Durmak yok umut tacirliğine devam’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...