29 Eylül 2014 14:36

Gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz

Haber takibi yapan gazetecilere polisin tehdit ve saldırıları devam ediyor. Önceki gün İzmir ve İstanbul’da DİHA muhabirleri polislerin hedefi haline geldi. Polisler tarafından gözüne plastik mermi sıkılan DİHA muhabiri Rojda Korkmaz “gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz
Paylaş

Çağrı SARI
İstanbul


Haber takibi yapan gazetecilere polisin tehdit ve saldırıları devam ediyor. Geçtiğimiz hafta, Suruç’ta gazetecilerin güvenlik güçleri tarafından saldırıya uğramasının yankıları devam ederken, önceki gün de İzmir ve İstanbul’da DİHA muhabirleri polislerin hedefi haline geldi. Polisler tarafından gözüne plastik mermi sıkılan DİHA muhabiri Rojda Korkmaz “gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Kobanê’ye destek olmak ve IŞID saldırılarını protesto etmek üzere hafta sonu İstanbul Bağcılar da düzenlenen yürüyüşe polis saldırdı. Bu sırada haber takibi yapmak isteyen DİHA muhabiri Rojda Korkmaz’ın gözüne polisler tarafından  plastik mermi sıkıldı. Korkmaz olayı şöyle anlattı: Haber takibi yaptığım süre içinde polislerce tehdit edildim. Polisler “alın bunu” diye seslendi. Gazeteci olduğumu söyledim. “Ben senin ne olduğunu biliyorum” dediler. Sonrasında zaten bir patlama sesi geldi. İdrak edemedim  ilk önce. Yüzümde yanma hissettim. Etraftaki yurttaşlar yardım etti. Hastaneye götürüldüm. Tomografi çektiler. Şans eseri mermi göz kapağımla kaşımın arasına isabet etti. Şu an için durumun iyi, gözümde hafif bir ödem oluşmuş. Kalıcı bir hasar söz konusu değil. Özel olarak hedef alındığımı söyleyebilirim. Hareketli bir halde olduğum için gözümün içine gelmedi plastik mermi.Gözümü kaybetmeme ihtimalim olabilirdi.

‘MİSYONUMUZUN FARKINDAYIZ’

Özgür basın geleneğinin her daim  polis ile karşı karşıya geldiğini ve baskıyı farklı biçimde hissettirdiklerini söyleyen Rojda Korkmaz, “gazetecilerin hedef alınması yeni bir uygulama değil. Özgür basını sindirmeye çalışıyorlar. Özgür basın çalışanları olarak, ötekileştirilen devletin şiddetine maruz kalan halkın sesi olmaya çalıştık. Dolayısıyla da bu anlamda devletin ve kolluklarının hedefi olduk, hala da oluyoruz” dedi.  

“Daha öncede sindiremediler şimdi de sindiremezler ne yaptığımızın farkındayız. Tarihsel süreç yaşıyoruz. Nasıl bir misyonumuz olduğunun farkındayız” diyen Korkmaz, gerçekleri anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

Rojda Korkmaz  adli rapor aldığını, kendisini hedef alan polisin kim olduğunu bildiğini ve hafta içi savcılığa başvuracağını söyledi.

‘TARAFINIZI SEÇİN’

 İzmir’de de polisler gazetecileri tehdit etti. İzmir Basmane Meydanı’nın dan Konak Meydanı’na yürüyüş yaparak IŞID saldırılarını protesto etmek isteyen kitleye de polis biber gazı, plastik mermi ve tazyikli su ile saldırdı. DİHA muhabirlerinin haber takibine engel olmak isteyen polis gazetecilere “tarafınızı seçin” diye seslendi. DİHA muhabirleri işimizi yapıyoruz yanıtı verince de polis şefi tarafından “tarafınızı seçin ya onların içine gidin ya da burada durmayın” cevabı geldi.

"Biz iyi çekim yapmak için işimizi yapmak için istediğimiz yerde dururuz" yanıtını veren gazetecilere yine aynı polis şefi "Biz sizin kim olduğunuzu biliyoruz, gidin onların arasına" cevabını verdi.
 

ÖNCEKİ HABER

Newroz\'u kutlayan 35 öğrenci okuldan uzaklaştırıldı

SONRAKİ HABER

\'IŞİD, Bağdat\'a 2 kilometre uzaklıkta\' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...