29 Eylül 2014 13:24

İSKİ çukuru işçiye mezar oldu

Ümraniye’de, İSKİ’nin kanalizasyon çalışması sırasında göçük altında kalan 33 yaşındaki taşeron işçi hayatını kaybetti. Bir işçi de yaralandı.

İSKİ çukuru işçiye mezar oldu
Paylaş

Ümraniye’de, İSKİ’nin kanalizasyon çalışması sırasında göçük altında kalan 33 yaşındaki taşeron işçi hayatını kaybetti. Bir işçi de yaralandı.

Dudullu Esenşehir Mahallesi Baraj Yolu Caddesi’nde İSKİ’nin kanalizasyon çalışması sırasında küçük çaplı göçük meydana geldi. Bunun üzerine diğer işçiler tahta ve demir parçalarıyla önlem almaya çalıştı. Ancak bir süre sonra ikinci bir göçük meydana geldi. Toprak altında kalan Kadir Taştan (33) isimli taşeron firma çalışanı hayatını kaybetti. Bu arada, Taştan’a yardım etmeye çalışan Celil Dağlar isimli başka bir işçi de yaralandı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, Taştan’ın cesedini çıkarmak için uzun süre uğraştı. Göçükten çıkartılan Taştan’ın cesedinin incelemenin ardından morga kaldırılması bekleniyor.

Kadir Taştan’ın arkadaşları, önce küçük çaplı bir göçüğün meydana geldiğini ve kendilerinin önlem almaya çalıştığını söyledi. İkinci göçükte arkadaşları Taştan’ın toprak altında kaldığını ifade etti.

POLİSİN OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMASI SÜRÜYOR.

Öte yandan, olay yerinde inceleme yapan Sancaktepe Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Servet Baylan, Temmuz ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne İSKİ'nin dere ıslahı ve kanalizasyon çalışmaları sırasında önlem alınmadığı ve her an işçi ölümlerinin yaşanabileceğini dair dilekçe verdiğini söyledi. Baylan, yetkililere tepki gösterdi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Libya\'da mahsur kalan işçilerden 70\'i Türkiye\'ye geldi

SONRAKİ HABER

Suruç sınırındaki nöbete saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...