29 Eylül 2014 09:18

IŞİD’e 12 hava saldırısı daha yapıldı

ABD ordusu ve koalisyon güçleri, Suriye ve Irak’ta, IŞİD örgütü hedeflerine 12 yeni hava saldırısı daha düzenledi.

IŞİD’e 12 hava  saldırısı daha yapıldı
Paylaş

ABD ordusu ve koalisyon güçleri, Suriye ve Irak’ta, IŞİD  örgütü hedeflerine 12 yeni hava saldırısı daha düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD’nin ortak ulusların askeri güçleriyle savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla IŞİD’in Suriye’deki hedeflerine 8, sadece Amerikan savaş uçakları ve insansız hava araçlarının ise örgütün Irak’taki hedeflerine 4 saldırı düzenlediği bildirildi.

IŞİD KOBANÊ CİVARINDA VURULDU

ABD’nin ve koalisyon güçlerinin geçtiğimiz hafta Suriye’ye yönelik başlattığı operasyon dün yeniden Kobanê’de ki IŞİD mevzilerini hedef aldı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, ABD uçaklarının hafta sonu Kobanê ve çevresini de bombaladığı açıkladı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada ise Kobanê sınır bölgesinde IŞİD’e ait bir binanın ve iki silahlı aracın tahrip edildiği belirtildi.

Ağustos ayından beri Irak’taki IŞİD hedeflerini vuran ABD savaş uçakları, geçen hafta Salı gününden bu yana IŞİD’in yanısıra el Nusra Cephesi’nin de üsleri ile mevzilerini vurdu. Hafta sonu Kobanê çevresi dışında ise ABD ile müttefikleri tarafından yapılan diğer saldırıların Suriye’nin başka bölgeleriyle Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirildiği aktarıldı.
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’na göre, IŞİD’in “kalesi” olarak görülen Suriye’nin Rakka kenti civarında IŞİD’e ait bir hava üssü, eğitim kampı ve karargahı da vuruldu. Yine Haseke’nin güneyinde IŞİD’e ait bir araç ve örgütün askeri karargah olarak kullandığı birçok bina tahrip edildi. IŞİD’in denetiminde olan eski emniyet binası, plastik fabrikası, bir petrol rafinesi ile “Zarkavi askeri eğitim kampı” bombalanan hedefler arasında. Bu operasyonun Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin katılımıyla yapıldığı bildirildi.

IŞİD’İN PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU

ABD öncülüğünde IŞİD’e karşı kurulan koalisyon güçleri, IŞİD’in kontrolünde bulunan petrol rafinerilerini hedef almaya devam ediyor. Koalisyon, son olarak Suriye’nin Deyr Ez Zor kentindeki petrol rafinerisi ve doğalgaz tesisi vuruldu.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, IŞİD’in kontrolünde bulunan Suriye’nin Deyr Ez Zor kentindeki “Kuniko” petrol rafinerisi ve doğalgaz tesisine hava saldırısı düzenledi.
Rafinerinin iki aydır IŞİD militanlarının elinde olduğu ve bölgenin doğalgaz ihtiyacının büyük bir kısmının buradan karşılandığı belirtildi.

ALMYANYA PEŞMERGEYİ EĞİTMEYE BAŞLADI

Yaklaşık 30 kadar Iraklı Peşmerge’nin Alman ordusu tarafından Bavyera eyaletinde eğitime alındığı bildirildi. Alman medyası Federal Savunma Bakanlığı’nın söz konusu Peşmergelerin tanksavar roketlerin kullanımı konusunda eğitildiğini yazdı. IŞİD’e karşı mücadele için Peşmergelere bu tanksavarlardan 500 adet, 16 bin tüfek ve milyonlarca mermi verilmesi planlanıyor.
(DIŞ HABERLER)


 

ÖNCEKİ HABER

Antalya\'da \'paralel\' operasyonu: 14 polis gözaltında

SONRAKİ HABER

Tuğluk\'tan miting engeline tepki: Devletin Kürt politikasının özeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...