29 Eylül 2014 07:51

Yemen'de intihar saldırısı: 15 ölü

Yemen’de el Kaide, Husilerin hastane olarak kullandığı bir binaya intihar saldırısı düzenledi. Dün yaşanan saldırıda en az 15 kişi yaşamını yitirdi.

Yemen\'de intihar saldırısı: 15 ölü
Paylaş

Yemen’de el Kaide, Husilerin hastane olarak kullandığı bir binaya intihar saldırısı düzenledi. Dün yaşanan saldırıda en az 15 kişi yaşamını yitirdi.

Şii Husilerin 21 Eylül’de kontrolü altına aldığı başkent Sana’nın doğusundaki Maarib eyaletinin Majzar kentinde düzenlenen saldırıda çok sayıda yaralı olduğu da belirtildi. El Kaide’nin Arap yarımadasındaki kolu Ensar el Şeria örgütünün saldırıda bubi tuzaklı bir araç kullandığı belirtildi. Twitter hesabından yapılan açıklamada hedefin Husilerin kullandığı el Cafra hastanesi olduğu belirtildi.

YEMEN'DE NELER OLUYOR: DARBE Mİ DEVRİM Mİ?

Yerel bir aşiret mensubunun verdiği bilgilere göre saldırıda en az 15 kişi ölürken 50’den fazla kişi yaralandı.

Öte yandan Husilerin kontrolü ele geçirdiği Sana’da dün ilk kez Husi-karşıtı bir eylem düzenlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı gösteride Devlet Başkanı Abed Rabbumansur Hadi’ye “Ya bir çözüm bul ya da git” şeklinde seslenildi. Görgü tanıkları sokaklarda devriye gezen Husi güçlerinin eyleme müdahale etmediğini belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çalışma Bakanı: Size iş verirsem sonra herkes ister!

SONRAKİ HABER

Hong Kong\'da polis çekildi, gösteriler yayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...