29 Eylül 2014 06:00

‘Hırsız var’ dedi hırsız muamelesi gördü

Osmaniye’de AKP’nin 2014 yerel seçim mitinginde “Hırsız var” pankartı açtığı için dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları tarafından darp edilen İbrahim Alıcı’ya, Adana Emniyetinden ilginç bir mektup geldi.

‘Hırsız var’ dedi hırsız muamelesi gördü
Paylaş

Volkan PEKAL
Adana


Osmaniye’de AKP’nin 2014 yerel seçim mitinginde “Hırsız var” pankartı açtığı için  dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları tarafından darp edilen İbrahim Alıcı’ya, Adana Emniyetinden ilginç bir mektup geldi. ‘Hırsız var’ pankartı açan Alıcı’ya  Adana Emniyeti, hırsızlık sabıkası olanları sözde suçtan caydırmak için hazırlanan mektuplardan  gönderdi. Adana’da yaşamayan ve sabıkası da olmayan Alıcı, mektubun kendisine kasıtlı olarak gönderildiğini söyleyerek “Ne narkotikle ne de hırsızlıkla ilgili bir ceza, kaydım yok. İtibarımı düşürmek için kasıtlı olarak gönderildiğini düşünüyorum” dedi.

MEKTUP ONUR KIRICI

Adana Emniyeti’nin suçları azaltmak iddiası ile “4 bin mektup güvenli gelecek” isimli projesi kapsamında hırsızlık ve uyuşturucu suçlarından sabıka kaydı bulunanlara TCK’de yapılan değişikliklerle suçların arttırıldığını bildirmek için mektup gönderdi. Daha önce de hırsızlık sabıkası bulunanlara yönelik “İçimizden birileri projesi”  yürüten Adana Emniyeti Alıcı’ya gönderdiği mektupta bu projeye de destek verdiği için teşekkür ediyor. Projeye katılmadığını dile getiren Alıcı, “Adanalı vatandaş diyorlar. Adanalı vatandaş değilim, Osmaniye’de yaşıyorum. Polise verdiğiniz destekten dolayı… diyor. Polise destek vermedim. Sabıkam yok”  diyerek mektubun onur kırıcı olduğunu söyledi.

Mektubun kendisi evde olmadığı için babasına teslim edildiğini dile getiren Alıcı, kalp rahatsızlığı bulunan babasının “Hırsızlık Büro Amirliği” kaşesini görünce bir suç söz konusu olduğunu düşünerek rahatsızlandığını dile getirdi. Mektubun komşulara ya da evde olmasalardı muhtara teslim edilebileceğini ihtimalinden bahseden Alıcı, “Neye dayanarak bana gönderiyorlar. Bu resmen bir tacizdir. Adana neresi Osmaniye neresi?​” şeklinde konuştu. Adana Emniyeti hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Alıcı, takipsizlik kararı verildiğini, Adana’da tekrar suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Yemen\'de neler oluyor: Darbe mi devrim mi?

SONRAKİ HABER

Bireysel silahlanma 10 kat arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...