28 Eylül 2014 22:39

Hükümet adayların aleyhinde mi çalışıyor?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, “Hükümetin HSYK seçimlerinde desteklediği sendika ya da aday bulunmakta mıdır? Bakanlığınızın, Hükümetin istemediği HSYK seçim adaylarının aleyhinde çalışma yaptığı iddiası doğru mudur?” diye sordu.

Hükümet adayların  aleyhinde mi çalışıyor?
Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, “Hükümetin HSYK seçimlerinde desteklediği sendika ya da aday bulunmakta mıdır? Bakanlığınızın, Hükümetin istemediği HSYK seçim adaylarının aleyhinde çalışma yaptığı iddiası doğru mudur?​” diye sordu.

Tanrıkulu, Bozdağ’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. “YARSAV ile Yargıçlar Sendikası’nın HSYK adaylarının tanıtımının da yapıldığı seçim broşürleri YARSAV ve Yargıçlar Sendikalarınca 3 hafta önce İstanbul Adliyesi’ne gönderdiği broşürlerin 600 hakim ve savcının hiçbirisine ulaşmadığı postada ‘kaybolduğu’, Birlik Platformu’nun (YBP) broşürlerinin ise üç hafta önce ‘adliye memurları’ tarafından dağıtıldığı” iddialarını anımsatan Tanrıkulu, Bozdağ’a şu soruları yöneltti:

* Hükümetin HSYK seçimlerinde desteklediği sendika ya da aday bulunmakta mıdır? Eğer bulunmakta ise, bunun hukuki gerekçesi nedir?
* Birlik platformunun broşürlerinin adliye memurları tarafından dağıtıldığı iddiaları doğru mudur?
* İddia doğru ise, konu ile ilgili adli ve idari bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa soruşturmanın akıbeti nedir?
* Adalet Bakanlığı ve Bakanlığa bağlı kamu görevlilerinin, imkanlarının Birlik Platformu adaylarına avantaj sağlayacak şekilde kullanılması doğru mudur?
* Adalet Bakanlığı’nın ve Bakanlığa bağlı kamu görevlilerinin, imkanlarının Birlik Platformu adaylarına avantaj sağlayacak şekilde kullanılmasına izin verildiği iddiaları doğru mudur?
* Bakanlığınızın, Hükümetin istemediği HSYK seçim adaylarının aleyhinde çalışma yaptığı iddiası doğru mudur?
* YARSAV ile Yargıçlar Sendikası adaylarının broşürlerinin İstanbul Adliyesi’ne gitmesi kim ya da kimler tarafından engellenmiştir?
* HSYK seçimlerinde tüm sendikaların, adayların tanıtım yapması, seçilme hakkının korunması sorumluluğu hangi kurum ya da kurumlara aittir?​” (ANKARA)


 

ÖNCEKİ HABER

Meclisin ilk işi tezkere

SONRAKİ HABER

A Milli Kadın Basketbol Takımı çeyrek finali garantiledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa