28 Eylül 2014 22:35

Meclisin ilk işi tezkere

Yeni yasama yılına 1 Ekim Çarşamba günü başlayacak olan TBMM’nin ilk işi Irak ve Suriye tezkereleri olacak

Meclisin ilk işi tezkere
Paylaş

Yeni yasama yılına 1 Ekim Çarşamba günü başlayacak olan TBMM’nin ilk işi Irak ve Suriye tezkereleri olacak.

Meclis 1 Ekim’de açılıyor. Yeni yasama yılına 1 Ekim’de başlayacak olan Mecliste, Recep Tayyip Erdoğan ilk kez Cumhurbaşkanı olarak yeni yasamı yılı açış konuşmasını yapacak. Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi de 1 Ekim’de Meclisin açılmasıyla birlikte komisyon gündemine gelecek.

VEKİLLER 5 KOLTUK İÇİN YARIŞACAK

CHP Grubu 1 Ekim Çarşamba günü saat 10.30’da basına kapalı toplanacak. Basına kapalı toplantıda vekiller 5 koltuk için hem sandığa gidecek hem de yarışacak. Toplantıda Yalova Milletvekili Muharrem İnce’den boşalan grup başkanvekilliğinin yanı sıra 3 grup yönetim kurulu üyeliği ve 1 grup denetçi üye seçimi gerçekleştirilecek.

2 Ekim Perşembe günü toplanacak olan Meclis Genel Kurulu’nda Irak ve Suriye tezkereleri görüşülecek. AKP, tezkere görüşmelerinde oturumun “kapalı” ya da  “açık” olup olmayacağına ilişkin ise 2 Ekim’den önce yapılacak toplantıda karar verecek.

2 Ekim’de Irak ve Suriye tezkerelerini görüşecek olan Meclis çalışmalarına Kurban Bayramı için ara verecek. Genel Kurulun 14 Ekim Salı gününe kadar çalışmalarına ara vermesi bekleniyor.

BAYRAM SONRASI MECLİS YOĞUN ÇALIŞACAK

Bayram sonrasında Genel Kurulda Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin görüşülmesi bekleniyor.
Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi de 1 Ekim’de Meclisin açılmasıyla birlikte komisyon gündemine gelecek. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Kartal’da Kobanê ile dayanışma

SONRAKİ HABER

Hükümet adayların aleyhinde mi çalışıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...