28 Eylül 2014 18:32

Erdoğan Tuğluk’u hedef aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi "Türkiye Markası" tanıtımında yaptığı konuşmada, "Çözüm sürecini" başlattıklarını ve süreci sabırlı bir şekilde muhafaza ettiklerini öne sürerken Aysel Tuğluk'u hedef alarak "densizlik" dedi

Erdoğan Tuğluk’u hedef aldı
Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi "Türkiye Markası" tanıtımında yaptığı konuşmada, "Çözüm sürecini" başlattıklarını ve süreci sabırlı bir şekilde muhafaza ettiklerini öne sürerken  Aysel Tuğluk'u hedef alarak "densizlik" dedi

Erdoğan konuşmasında, logo ve sloganın yaygınlaşmasında uluslararası markalara büyük görev düştüğünü söyleyerek "Örneğin; Kültür ve Turizm Bakanlığımızın artık uluslararası bir turizm markası olan Türkiye'yi bu logoyla tanıştırmalarını bekliyoruz. Aynı şekilde, Türk Hava Yolları gibi uluslararası ölçekte büyük bir markamızın da bu logo ve slogana sahip çıkıp, onun dünyanın onlarca ülkesine taşıyacaklarını umuyorum.Bu yeni logo ve sloganı esasen yeni Türkiye'nin, güçlü Türkiye'nin artık küresel iddiaları ve hedefleri olan Türkiye'nin özgüven simgesi olarak görüyorum. Bu tasarım ve gücü keşfet sloganı, yeni Türkiye'nin özgüvenin simgesidir, özgüvenin sloganıdır" dedi.

‘ASLA VAZGEÇMEYİN’

Araştırma geliştirme konusunda markalaşma konusunda özellikle de inovasyon konusunda TİM'in yaptığı çalışmaları izlediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Takdir ediyoruz. Kendilerine de bir kez daha bu gayretleri sebebiyle teşekkür ediyorum. Türkiye ihracatçılar Birliği'ne teşekkür ediyorum. Hedeflerine ve hedeflerimize ulaşacaklarını biliyorum. Asla vazgeçmeyin" diye konuştu.

‘EN ÇOK BÜYÜYEN ÜLKELER ARASINDAYIZ’


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin büyümekte olduğunu öne sürerek "2013 büyümemiz yüzde 4. Bu oranla en çok büyüyen ülkeler arasındayız. İkinci çeyrekte yüzde 2 bile büyük bir başarı. Sizler çalıştınız ve başardınız. Son Ağustos ayında 157 milyar dolarlık ihracat yapıldı ve yeniden rekor kırıldı. Bunlar devletçi bir mantıkla olmadı. Özel sektörün önünü açtık. Ya yol bulacağız ya da yol açacağız” diye konuştu.

Kredi derecelendirme kuruluşlarını da eleştiren Erdoğan "Aynı şekilde bazı kredi derecelendirme kuruluşları var. Bunların kimler olduğunu buradaki iş adamı arkadaşlarım gayet iyi bilirler. Bunların kökeninin ne olduğunu gayet iyi bilirsiniz. Batmakta olan ülkelerin notunu, bakıyorsunuz, 6 not birden yükseltiyor, Türkiye gibi büyüyen bir ekonomi hakkında olumsuz yorum yapıyor. İnsaf ya, edep denilen bir şey var. Ya ekonomi bilmiyor bunlar, ya bunların bilimden haberi yok veya gerçekten bu alanda daha yeni çırak bile değiller, tamamen siyasi bir karar veriyorlar. Siyasi bir karar. Bunun adı algı operasyonudur" dedi.

‘YAKINDA KANAL İSTANBUL PROJESİNİNDE TEMELİ ATILACAK’

Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3. havalimanı gibi projeleri hayata geçirdiklerini aktararak, "Yakında bir kanal İstanbul projesinin de temeli atılacak. Bütün bunları yaparken dünyanın her yerinde, bunun yanında mazlumlara el uzatabilen bir Türkiye var" dedi.

‘YENİ BİR GÖÇ DALGASINA MARUZ KALDIK’

"Suriye'den yeni bir göç dalgasına maruz kaldık" diyen Erdoğan, "Bir hafta içinde 150 bini aşkın Suriyeli Kürt kardeşimiz sınıra akın etti. Almayalım mı? aldık. O mağdur kardeşlerimizi içeri aldık. Şu anda ülkemizde misafir ediyor. Yaşadıkları bölgede güvenlik temin edilinceye kadar bizim ülkemizde misafir olacaklar. Bunu aynen 1991'de yılında ki o büyük Kürt göçünde yaptık. Merhum Özal da sınırları açtı. Bir milyona yakın Kürt kardeşimize sahip çıktık. Bunu takdir etmek yerine, bunu kardeşlerin arasında ki muhabbetin bir vesilesi olarak görmek yerine, siyasetin malzemesi yapmak, buradan bile istismar üretmek en hafif tabirle kendini bilmezliktir" diye konuştu.

"Mehmetçik, sınıra gelen o mağdur insanların can güvenliği için çırpınırken, birilerinin çıkıp Mehmetçiğe taş atması maalesef büyük bir densizliktir" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin bu mağdur Kürt kardeşlerimize sınırı açması, çözüm sürecinde muhabbeti artırması gerekirken, birileri bundan rahatsız oluyor. Tahrik peşinde, provokasyon peşinde, sabotaj peşinde koşuyor. Hiç umutlanmasınlar, ne bu kardeşliğe, ne de çözüm sürecine asla zarar veremezler. Benim yurt içinde ki ve yurt dışındaki Kürt kardeşlerim de, taş atan ellerle, su veren, ekmek veren, toprağını misafirine açan elleri ve gönülleri birbirinden ayıracaktır diye inanıyorum. İnanıyorum ki bu son hadiselerle içeride ki ve dışarıda ki kardeşim Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yeni yüzünü, şefkatli kucaklayıcı, merhametli yüzünü keşfedecektir" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kobanê için her yerde kadın dayanışması

SONRAKİ HABER

Dünya Kadın Konferansı bileşenlerinden Kobanê için çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...