28 Eylül 2014 15:48

10 kez yaralandı, direnişi bırakmadı!

Kobanê’de YPG ve YPJ savaşçıları, defalarca yaralanmalarına rağmen cephelerdeki mevzilerini bırakmıyor. Bugüne kadar 10 kez yaralanan ancak, Kobanê’yi savunmaya devam eden YPG doğu cephesi komutanı Şerwan Faraşin, başındaki kurşun ile cephede direniyor.

10 kez yaralandı, direnişi bırakmadı!
Paylaş

İsmail ESKİN

Kobanê’de YPG ve YPJ savaşçıları, defalarca yaralanmalarına rağmen cephelerdeki mevzilerini bırakmıyor. Bugüne kadar 10 kez yaralanan ancak, Kobanê’yi savunmaya devam eden YPG doğu cephesi komutanı Şerwan Faraşin, başındaki kurşun ile cephede direniyor.

Irak ve Suriye’deki güçlerini Kobanê çevresine yığan IŞİD ilerlemeye çalışırken, YPG ve YPJ güçlerinin üç cephedeki direnişi de devam ediyor. IŞİD’in 2 haftadır devam eden saldırılarına karşı direnen Kobanê’de halk seferber olmuş durumda. IŞİD saldırılarını doğu ve batı cephelerinde yoğunlaştırırken, zaman zaman sınırın bu tarafındaki Türkiye askerlerinin de YPG mevzilerine ateş açtığı iddia ediliyor.

HER MEVZİDE BİR DİRENİŞ HİKAYESİ

Doğu cephesinde dört oğlu ile direnen baba, güney cephesinde 70 yaşındaki babaları ile aynı mevzide savaşan çocuklar, kızı ile savaşan anneler, defalarca yaralanmalarına rağmen mevzilerde kalmaya devam eden savaşçılar. Kobanê’deki mevzilerde, elleri ve başları sargılı onlarca savaşçı var. Bu güne kadar vücudunun çeşitli yerlerinden 10 kez yaralanan batı cephesi komutanlarından Şıwan Faraşin, vücudundaki tüm yaraların, halkı için topraklarını savunurken olduğunu söylüyor. Bir kez başından kurşun ile vurulan ve hâlâ başındaki o kurşun ile yaşayan YPG komutanı Faraşin, iki yıldan bu yana bir çok cephede savaşmış. 5. kez Serêkaniyê’de yaralanan Faraşin’in bir diğer özelliği ise, Rojava’daki ilk tankı ele geçiren YPG’li olarak kayıtlara geçmiş olması. YPG’li savaşçılar, Faraşin’i, “Her cephede savaştı ve direndi. Herkes onu savaşçılığı ile tanıyor” diye anlatıyor. En son 15 Eylül’de vücuduna bir bombanın parçaları isabet eden Faraşin, başındaki kurşuna ve vücudundaki şarapnel parçalarına rağmen direnişe devam etmekte kararlı.

BAŞINDAKİ SARGIYLA CEPHEDE

15 Eylül’den bu yana iki kez yaralanan ancak, mevzide kalan YPG’lilerden biri Siyabend Zagros isimli Urmiyeli savaşçı. Doğu Kürdistan’dan Kobanê’yi savunmak için YPG saflarına katıldığını söyleyen Zagros, “Kobanê tüm Kürtlerin namusudur” diyor. İki kez yaralanan ancak başındaki sargılar ile savaşı sürdüren Zagros, “Topraklarımızda bu vahşi çetelere yer yok. Ne kadar güçlü olsalar da bizdeki bu ruhu görmeden saldırıyorlar. Yanılıyorlar, buraya saldırmak isteyen herkesin yeri toprağın altıdır” diyor. Kobanê direnişinin Ortadoğu’yu yeniden şekillendireceğini söyleyen Zagros, “Kendimi bu direnişin içinde görünce vücudumdaki bütün yaraları ve acıları unutuyorum” diyor. (Kobanê/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

\'Halka değil IŞİD’e barikat kurun\'

SONRAKİ HABER

Kobanê için her yerde kadın dayanışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...