28 Eylül 2014 14:45

Müdürlüğü dinlemediler, afet toplanma alanını imara açtılar

İstanbul Fatih’te Vatan Caddesi üzerinde yer alan ve "afet toplanma alanı" olarak kullanılan 8 bin metrekarelik araziyi Metal Yapı Konut AŞ. satın alınca, arazi imara açıldı.

Müdürlüğü dinlemediler, afet toplanma alanını imara açtılar
Paylaş

İstanbul Fatih’te Vatan Caddesi üzerinde yer alan ve "afet toplanma alanı" olarak kullanılan 8 bin metrekarelik araziyi Metal Yapı Konut AŞ. satın alınca, arazi imara açıldı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün imar değişikliğiyle olumsuz görüş bildirmesine rağmen araziye, otel ve konut projeleri yapılabilecek.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün ise bu arazide yapılan imar değişikliğiyle ilgili emsal bir kararı bulunuyor. Müdürlüğün kararında tersine; "1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1.000 ölçekli planın ana kararını bozucu, yoğunluğu artırıcı, emsal teşkil edici nitelikte." değerlendirmesi yapılıyor.

‘İMARA NASIL İZİN VERİLDİ?​’

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesiyle konuyu Meclis’e taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,  “Metal Yapı Konut Anonim Şirketi'nin satın aldığı araziye 5 kat yüksekliğinde otel ve konut projesi yapmasına, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün olumsuz kararına rağmen nasıl izin verilmiştir?​” diye sordu.
Arazinin “afet toplanma alanı” olarak kullanıldığı yönünde iddiaları hatırlatan Tanrıkulu, “Yeni afet toplanma alanı neresidir ve afet toplanma alanları nasıl seçilmektedir? Belediyeler afet toplanma alanlarını nasıl değiştirebilmektedir?​” dedi. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Kobanê’de IŞİD, Suruç’ta AKP saldırıyor’

SONRAKİ HABER

Dikkat! Mutfak dolabı göçebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...