28 Eylül 2014 11:09

Kadıköy'de bornozlu su eylemi!

Kadıköy'de günlerdir devam eden su kesintisi vatandaşları çileden çıkardı. 9 mahallede 24 Eylül’den beri sular kesik! Caferağa Dayanışması, "kesintisiz su kesintileri" sebebiyle bornozlu su eylemi başlattı. 15.00'dan itibaren Mehmet Ayvalıtaş Parkı önünde toplanan Kadıköylüler İSKİ'ye yürüyor.

Kadıköy\'de bornozlu su eylemi!
Paylaş

Kadıköy'de günlerdir devam eden su kesintisi vatandaşları çileden çıkardı. Yaklaşık 200 bin kişiye ev sahipliği yapan 9 mahallede 24 Eylül’den beri sular kesik!

Caferağa Dayanışması, "kesintisiz su kesintileri" sebebiyle bornozlu su eylemi başlattı.

15.00'dan itibaren Mehmet Ayvalıtaş Parkı önünde toplanan Kadıköylüler İSKİ'ye yürüyor.

Yürüyüş sırasında "Kadıköy çıldırdı, TOMA suyu istiyor", "TOMA'ya değil mahalleye su ver", "Susma sustukça suyun hiç gelmeyecek", "İSKİ boş durma Kadıköy'e su yolla", "Pencereden baktıkça suyun hiç gelmeyecek" sloganları atılıyor.

Grup, en önde "Susuz nereye kadar yetti buraya kadar" pankartı taşıyor.

Kadıköylüler, İSKİ'nin bir türlü onaramadığı alana vardı.

Milliyet'in haberine göre Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, su kesintisinin ilçedeki hayatı olumsuz etkilediğini ve şikayetlerin kendilerine iletildiğini belirtti. 

Kadıköy’de, yaklaşık 200 bin kişinin yaşadığı Acıbadem, Caferağa, Dumlupınar, Feneryolu, fikirtepe, Hasanpaşa, Osmanağa, Rasimpaşa ve Zühtüpaşa mahallelerinde 24 Eylül’den beri sular akmıyor. İSKİ, kesintinin Ömerli Barajı’ndan ilçeye gelen 300 milimetre çapındaki ana hat borusundaki arızadan kaynaklandığını açıkladı. İlçede yaşayanlar ise su sıkıntısı nedeniyle günlük ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirtti. Bar, restoran ve lokantaların yoğun olarak bulunduğu Caferağa ve Osmanağa mahallelerindeki işyeri sahipleri de damacana su siparişlerini artırdıklarını söyledi. Kadıköy’ün merkez mahallelerinde yaşayanlar ise banyo yapmak için başka mahallelerde ya da ilçelerdeki yakınlarına gidiyor.

Sosyal medya üzerinden de İSKİ'nin Twitter hesabına şikayetler iletiliyor. Yurttaşlar, hem kesintiler hem de kesinti saatlerine dair verilen bilgilerin devamlı değişmesi sebebiyle tepkili.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Anayasa Mahkemesi, \'torba yasa\'yı 2 Ekim gündemine aldı

SONRAKİ HABER

İBB: Fırtına öğle saatlerinde etkisini kaybedecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...