28 Eylül 2014 10:43

Şiddetli yağış tüm yurdu etkiliyor

Türkiye'nin pek çok noktasında etkili olan şiddetli yağış yer yer su baskınlarına sebebiyet veriyor. Bursa'da köprü yıkıldı, Adana'da 8 kişi yaralandı. Çorum'da da rögar kapakları patladı.

Şiddetli yağış tüm yurdu etkiliyor
Paylaş

Türkiye'nin pek çok noktasında etkili olan şiddetli yağış yer yer su baskınlarına sebebiyet veriyor.

Çorum'da aniden bastıran şiddetli yağmur, cadde ve sokakları göle çevirdi. Yaklaşık bir saat devam eden yağmur sebebi̇ ile su baskınları meydana geldi.

Yağışın etkisiyle kentin ana caddeleri olan Gazi ve İnönü'de rögar kapakları patladı. Sürücüler su baskınlarından dolayı hareket etmekte zorlandı, onlarca araç yollarda kaldı. Yağış nedeni ile 50'den fazla ev ve iş yerini su bastı, bazı caddeler trafiğe kapatıldı. Çorum Belediyesi'ne bağlı ekipler, taşkınlara yetişmekte güçlük çekti. Çorum'da yağmur hafif şekilde devam ediyor. (Çorum/CİHAN)


BURSA'DA KÖPRÜ YIKILDI

Cuma akşam saatlerinden itibaren yağmurun etkili olduğu Bursa'da, Mudanya ilçesi Zeytinbağı Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde aşırı yağmurdan dolayı bir köprü yıkıldı.

Zeytinbağı Mahallesi Ketendere mevkiinde meydana gelen olayda, yağmur suları bir köprünün yıkımına sebep oldu. Vatandaşlar, yetkililerin önlem almasını isterken, mağdur olduklarını dile getirdiler. Toprak kayması sebebiyle denizin renginin değiştiğini belirten vatandaşlar, köprünün diğer tarafından evlerinde oturanların manhsur kaldıklarını dile getirdi.

Ketendere mevkiinde yaklaşık 40 kişinin oturduğunu belirten vatandaşlar, "Yetkililer bir an önce tedbir almalı. İnsanlar mahsur kaldı. Köprü yıkıldı ve araçlarımız burada mahsur kaldı. Biz köprüden karşıya güçlükle geçebiliyoruz. Yağmur sebebiyle denizin kenarında bulunan kayıklarımız da zarar gördü. Köprünün bir an önce tamir edilmesi gerekiyor. Önümüzde kurban bayramı var" diyerek tepki gösterdi. (Bursa/DHA)


ADANA'DA 8 YARALI

Adana'da dün başlayan sağanak yağış evlerin çatılarını uçururken birçok evi sel bastığı öğrenildi. Sel baskınlarında 8 yurttaşın yaralandı, yaralananlar tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Güzelevler Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışın fırtınaya dönüşmesi sonucu mahallede bulunan çok sayıda evin çatısı sökülürken, bazı evlerin de duvarları yıkıldı. Fırtınanın uçurduğu çatıların bazıları metrelerce uzağa düştü, sıcak su için kullanılan güneş enerjisi depoları da yerinden sökülerek aşağı düştü. Duvarları yıkılan ve çatısı uçan evler kullanılamaz hale gelirken selin vurduğu evlerde kalan 8 yurttaş da yaralandı. Yaralıların Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenilirken, hastaneye kaldırılan yurttaşların durumunun iyi olduğu belirtildi.

Selin vurduğu evlerin birinde oturan Abdülhamit Bilgili isimli yurttaş evde otururken bir anda çatılarının uçtuğunu ve duvarın üstlerine yıkıldığını belirterek, 1 yaşında olan kızı Şirin Bilgili beşikte yatarken, duvarın beşiğin üstüne yıkılması sonucu kolları ve bir bacağının kırıldığını söyledi. (Adana/DİHA)


BÖLGE İLLERİ DE SU ALTINDA!

Yağışlar bölge illerinde de etkili oluyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bölge illerine ilişkin dün yaptığı duyuruda "Yağışların Bingöl, Muş'un batı kesimleri, Antep çevrelerinde Pazar günü sabah saatlerinde, Doğu Anadolu'nun batısı, Antep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde öğle saatlerinden sonra; Erzincan, Erzurum, Elazığ, Dersim, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak ve Siirt'te akşam saatlerinde Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak ile Van ve Hakkari'nin batısında kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, yıldırım, dolu vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" uyarısında bulundu.

Hava sıcaklığında 4-6 derecelik bir azalmanın beklendiği belirtilen hava tahmin raporlarında rüzgarın da akşam saatlerine kadar güneyli, daha sonra kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin edildi.

Yapılan bu uyarının ardından Diyarbakır'da dün akşam saatlerinde başlayan fırtına ilerleyen saatlere doğru yerini bıraktığı sağanak yağış gün içerisinde aralıklarla etkisini göstermeye devam etti. Öğlen satlerinde etkisini yeniden arttıran sağanak yağış nedeniyle yurttaşlar zor anlar yaşadı. Dışarıya hazırlıksız çıkanlar cadde ve sokak aralarında saçak altlarına girerek yada satın aldıklar şemsiyelerle yağmurdan korunmaya çalıştı.

Etkili olan yağmur yüzünden cadde ve sokaklarda su birikintileri de oluştu. Oluşan su birinkintileri dolayısıyla ise trafikte seyreden araç sürücüleri zaman zaman zorluk yaşadı. Yine yağan yağmur nedeniyle alt geçitlerde su birikinteleri meydana geldi.

Dersim'de de sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, caddelerde göletlerin oluşmasına yol açtı. Aralıklara devam eden yağış kenti etkisi altına aldı. (DİHA)

ANTAKYA-İSKENDERUN YOLU BALÇIKTAN KAPANDI

SURİYELİ SIĞINMACILARIN ÇADIRLARI SULAR ALTINDA KALDI

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli sığınmacıların çadırları sular altında kaldı

SONRAKİ HABER

Anayasa Mahkemesi, \'torba yasa\'yı 2 Ekim gündemine aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...