06 Temmuz 2011 09:53

Diyarbakır Valisi’nin bütçe inadı!

DİYARBAKIR İl Genel Meclisi il bütçesini onaylanması için 7. kez Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’a gönderdi. Bugüne kadar kendisine gönderilen belediye bütçe planını 7 kez reddeden vali Valilik Özel Kalem harcamalarına daha fazla bütçe istediği için belediye hizmet kalemlerinde kısıntıya gitmek zorunda kald

Diyarbakır Valisi’nin bütçe inadı!
Paylaş

DİYARBAKIR İl Genel Meclisi il bütçesini onaylanması için 7. kez Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’a gönderdi. Bugüne kadar kendisine gönderilen belediye bütçe planını 7 kez reddeden vali Valilik Özel Kalem harcamalarına daha fazla bütçe istediği için belediye hizmet kalemlerinde kısıntıya gitmek zorunda kaldı. Valinin bu kez bütçeyi onaylayıp onaylamayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Bütçenin Valilik tarafından onaylanmamasından dolayı Belediye kentteki yol, su, okul yapımlarını durdurdurmak zorunda kaldı. Valiliğin İl Genel Meclisi’nden, Valilik Özel Kalemi için bir milyon 828 bin TL, 1800 yerleşim yeri için ise sadece 3 milyon 800 TL ayrılmasını talep etmesine belediye yetkililerinin karşı çıkması üzerine meclis üyeleri ile Vali karşı karşıya geldi. Bütçede keyfi harcamaları kısıtlayan İl Genel Meclisi bütçesi Valilik tarafından 7 aydır onaylanmıyor. AKP’li üyelerin de onay verdiği bütçe onaylanmak üzere bir kez daha Vali Mustafa Toprak’a gönderildi. Valinin bu kez nasıl bir tutum alacağı merak konusu. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar her yerde şiddet kurbanı

SONRAKİ HABER

Kazada 2 işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...