28 Eylül 2014 10:34

Suriyeli sığınmacıların çadırları sular altında kaldı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırlar şiddetli yağmur nedeniyle su altında kalınca 75 Suriyeliyi belediye ekipleri kurtardı.

Suriyeli sığınmacıların çadırları sular altında kaldı
Paylaş

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırlar şiddetli yağmur nedeniyle su altında kalınca 75 Suriyeliyi belediye ekipleri kurtardı.

Gece şiddetini artıran yağışlar Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırları su altında bırakınca Ceyhan Belediyesi ekipleri 8 aileden oluşan 75 kişiyi kurtarmak için harekete geçti. Mağdur olan sığınmacılar çadırlardan alınarak Ceyhan Spor Salonu'na taşındı.

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, spor salonu'na giderek Belediye Birim Amirleri ve mahalle muhtarlarından bilgi aldı. Başkan Öztürk, şiddetli yağıştan Ceyhan’da sel meydana geldiğini, Suriyelilerin kaldığı bazı çadırların bundan etkilendiğini belirtti. Ceyhan Belediye Başkanı Öztürk, "Allah yardım etsin bu insanlar ülkemize sığınmışlar. Zor bir durum. Ülkemizi temsilen Suriyeli kardeşlerimize imkanlarımız dahilinde yardımcı olmaya devam edeceğiz" dedi.

Mağduriyetin kısa zaman içerisinde giderileceğini belirten Başkan Öztürk, şöyle devam etti: "Suriyelilerin kaldığı çadırlar için en kısa zamanda bir çalışma yaparak, bugün yağan şiddetli yağıştan selin meydana getirdiği su ve çamuru ortadan kaldırarak, tekrar onların yaşayacakları sıhhi bir ortam yapmaya gayret göstereceğiz. Birim Amirlerime gerekli talimatları verdim. Bu zararı ortadan kaldıracağız, ben de takipçisi olacağım."

Yağmurun oluşturduğu selden etkilenen 75 Suriyelinin yemek ve sığınma ihtiyacının karşılanması için ekipler çalışma başlatırken, spor salonunda yerlere halı serilerek sığınmacıların kalabileceği bir zemin hazırlandı. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

El Nusra Cephesi: Koalisyon ülkeleri hedefimizdir

SONRAKİ HABER

Şiddetli yağış tüm yurdu etkiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...