28 Eylül 2014 06:00

Karakol taşındı mayınlar kaldı

Dersim’in Nazımiye ilçesine bağlı Dereova Jandarma Karakolu yeni yapılan kalekola taşındı ancak eski karakol çevresinde bulunan mayınlar temizlenmedi.

Karakol taşındı mayınlar kaldı
Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim


Dersim’in Nazımiye ilçesine bağlı Dereova Jandarma Karakolu yeni yapılan kalekola taşındı ancak eski karakol çevresinde bulunan mayınlar temizlenmedi. Birkaç gün önce bir ineğin karakol çevresinde bulunan mayına basarak telef olması köyde endişeye sebep olurken; köylüler can güvenliğini tehdit eden mayınlı sahanın bir an önce temizlenmesini bekliyor.
Nazımiye’ye bağlı Dereova köyünde köy içinde bulunan jandarma karakolu, 10 gün önce tepede yapılan kalekola taşındı. Ancak çevresinde 585 mayının bulunduğu eski karakol civarında hiçbir güvenlik önlemi alınmadı.

Köy halkından Ali Korkmaz, karakol taşınmadan önce mayınlı sahanın temizlenmesi gerektiğini belirtti.

Köy Muhtarı Musa Fidan ise geçtiğimiz günlerde bir ineğin mayına basması nedeniyle telef olduğunu hatırlatarak, “Başka olaylar da olabilir. Her sene bize tebliğ ediyorlar. Buranın temizlenmesi gerekiyor. Temizlenmeyince risk taşıyor. Üç dört tarafı mayınla çevrili” diye konuştu.

Yılmaz Gerçek de “Karakol komutanı muhtardan kimsenin bu alana girmemesini istemiş. Muhtar bekçi değil ki karakolun yanında beklesin. ‘Mayınların temizlenmesi bizi aşıyor’ diyor komutan. Burada vatandaşlar çocuklar bilmiyor. İnsanlar hayvanların peşinden gidiyor. En sonunda fakir bir vatandaşın ineği mayına bastı. Özürlü bir vatandaş basacaktı zoraki geri çevirdiler. Hükümet ve genelkurmayın görevi buradaki halkın güvenliğini sağlamak” şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Tanık asker vahşeti anlattı ama mahkeme tutuklamadı

SONRAKİ HABER

Kadın cinayetinde ihmaller zinciri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...