06 Temmuz 2011 09:52

Nükleeri sorgulama sırası Fransa’da

FUKUŞİMA felaketinin ardından Almanya’nın nükleer santralleri kapatma kararı Fransa’da da tartışılıyor. Dünyada nükleer enerjiyi en çok kullanan ikinci ülke olan Fransa ilk kez nükleer teknolojiye sorgulamaya başladı.Deutsche Welle’nin haberine göre, Fransa, nükleer enerjiyi en çok kullanan ülkelerin başın

Nükleeri sorgulama sırası Fransa’da
Paylaş

FUKUŞİMA felaketinin ardından Almanya’nın nükleer santralleri kapatma kararı Fransa’da da tartışılıyor. Dünyada nükleer enerjiyi en çok kullanan ikinci ülke olan Fransa ilk kez nükleer teknolojiye sorgulamaya başladı.

Deutsche Welle’nin haberine göre, Fransa, nükleer enerjiyi en çok kullanan ülkelerin başında geliyor. Ülkenin bir çok yerinde nükleer santraller bulunuyor. Enerji ihtiyacının yüzde 80’ini bu santrallerden sağlayan Fransa nükleer endüstri de etkilim bir güce sahip. Ancak Fukuşima felaketinin ardından Almanya kamuoyunda başlayan nükleer santrallerin kapatılması tartışmaları ve alınan kararlar Fransa’da da nükleer enerji karşıtlarını harekete geçirdi. Santrallerin kapatılmasını isteyenlerin sayısı her geçen gün artarken yetkililer ülke ekonomisinin nükleer teknolojiye bağımlı olmasının böyle bir adımı kolaylıkla atmayı engelleyeceğini belirtiyorlar.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, gelen eleştirilere santrallerdeki güvenlik önlemlerinin gözden geçirileceğini belirterek yanıt vermişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

MHP’li Vural’dan ‘Habur’ sorusu

SONRAKİ HABER

Portekiz ‘çöp’ seviyesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...